AcasăSOCIALVasile Dîncu anunţă că Armata română recrutează 10.000 de români. Iată ce...

Vasile Dîncu anunţă că Armata română recrutează 10.000 de români. Iată ce salariu poate câştiga un soldat!

Parly și Dîncu au bătut palma pe contractul corvetelor

Ministrul Apărării a declarat că ar vrea să recruteze în următorii ani circa 10.000 români care vor fi plătiţi cu salarii similare celor din agricultură.

În prezent, în România sunt două sisteme de voluntariat, aceasta fiind una din soluţiile viitoare pentru resursa activă în ce priveşte apărarea ţării, a precizat Vasile Dîncu.

Un rezervist câştigă 3000 lei

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că, în prezent, un rezervist poate câştiga circa 3.000 de lei în perioada în care face instrucţie, fiind modificată legea care prevedea indemnizaţii mai mici.

El adaugă că există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei cu vârsta între 18 şi 35 de ani care vor să facă stagiul militar voluntar. „În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari”, arată Dîncu.

Avem două sisteme de voluntariat, este, credem, una din soluţiile viitoare pentru resursa activă din zona rezervei umane pentru apărarea României.

Unul este cel de rezervişti voluntari, aceştia fac un stagiu de pregătire în jur de trei sau patru luni de zile şi apoi primesc o indemnizaţie, de exemplu, pentru perioada când sunt la instruire, înainte prin prima lege – noi am modificat această lege acum – era destul de mică, undeva în jur de 1.500 de lei era aceasta”, a declarat Vasile Dîncu, luni seară, la Digi 24.

Stagiul militar voluntar la 18-35 ani

Ministrul Apărării a explicat că există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei între 18 şi 35 de ani, care vor să facă stagiul militar voluntar.

Aceştia pot să facă un stagiu şi după aceea rămân cu această pregătire, în timpul stagiului pot să primească o indemnizaţie, nu am stabilit încă acest lucru, suntem în studiu, suntem cu un proiect de lege pe care îl vom lansa săptămânile viitoare, au şi diferite drepturi, beneficiază de pregătire militară şi evident că au o cale directă în care se pot angaja apoi în zona soldaţilor profesionişti.

În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari pe această cale şi credem că vom reuşi să facem acest lucru pentru că şi aceste situaţii, situaţia asta din Ucraina şi această nesiguranţă a noastră pe foarte mulţi i-a incitat nu numai să-şi ia paşapoarte, ci pe unii i-a incitat să facă pregătire militară pentru că li s-a activat şi sentimentul patriotic”, a susţinut Dîncu.

author avatar
Andrei Ștefan
724 afisari

19 COMENTARII

  1. sigur ca da , la arme sa aparam averile lui dancu si a altora ca el , merita sa-ti dai viata pentru hotii care ne-au belit 3 decenii .

  2. O fi contracost, dar tot nu merita.
    Ce sa apărăm? Pe cei care își bat joc de romani?
    Merita sa.te legi de MApN cu un contract de câțiva ani pentru niste bani? Fiecare face ce crede. Carne de tun trebuie, e drept…

  3. & Care dracu cumperi bă violență de la guvernanți, „ofertată” ca programe de instrucție militară, ?

  4. @ De unde ați furat bă violența de v-ați apucat să faceți trafic cu așa ceva sub pretexte politice, givernamentale, „militare”, ?

  5. Merită să ne înrolăm voluntar și să ne dăm viața pentru hahalerele care ne conduc jefuind țara împreună cu stăpânii lor. Cu bucurie.

  6. Ca sa-l citez pe Tudor Stanica…..asta e mai prost decat prevede legea
    Acum razboi…cauta carne de tun cu 10.000 generali colonei si lent colonei….recruteaza bibani…gusteri…tilicari…..fisu are 22 ani…e numa bun ficioru lu asta mustasiosu a lu grupu de la cluj

    • Asta este expresia patentata de mine si postata pe Cotidianul, de unde a fost preluata, nu a unuia „Tudor Stanica”. Si de-astea cu prostia am multe! Tot eu sunt cel care a impus expresiile: „IQ subunitar”, „prostia ingroapa Romania”, „port ilegal de creier”, etc.

      Carne de tun sa devina aia care instiga la razbioi cu Rusia!

  7. Bai Dankule, iar visezi malai, ca vrabia !! Poate gasesti si tu cei 10 mii de bucati carne de tun, sa ne anunti si pe noi cand ii ai, sa te felicitam si noi cu un cap in gura !! Nimeni intreg la cap nu o sa stea sa va apere vilele si mosiile furate de voi in 32 de ani, poate totusi gasiti din astia in adunatura de vaxxinati in cap, poate acolo, ca aia orixum sunt niste cobai de pampasi !! Ha ha ha 🙂 Bai Dankule, mai bine te oferi si tu voluntar, ca oricum nu mai ai 20 de ani, sa ai toata viata in fata, macar te sacrifici si tu pentru patrie si colonia esuata semi-bananiera, cica chiar se merita !! Ha ha ha 🙂 Bai anonim, ofera-te si tu ca si carne de tun, maca esti de calitate superioara, esti un fel de special de la sri sau sie, nu mai da pe goana tot ce stii pe blogul lui d.d., ca te dau ai tai afara de la zgarbici, si mori apoi de foame, nu o sa mai poti consuma numai stiri oficiale cu icre negre si caviar, ci numai icre albe o sa iti mai permiti din toamna, ca oricum vine si Foametea !! Ha ha ha 🙂

  8. Intrebare: beizadelele se vor înrola ca voluntari? Fiul domnului Dancu, fiul domnului Geoana și alți fii din rândul celor care ne conduc vor face instrucție, vor merge in teatrele de operațiuni? Au curs râuri de cerneala despre stagiul militar al lui Nicu Ceaușescu , acum este momentul sa arate clasa politica ce copii bravi și diferiți de fiul Lui Nicolae Ceaușescu are ea.

  9. Dincu sa trimiti la razboi pe familia ta de impostori si tu sa mergi sa lupti ca nu faci nimic pentru tara decit hotie si coruptie

  10. DANCULE ,STII CINE A DISTRUS ARMATA ROMANA ??,HABARNISTI CA TINE ,CA IZMENARUL OPREA ,CA CEI CARE AU BAGAT ROMANIA IN NATO PE PROMISIUNI SI POVESTI CUPRINSE IN ARTICOLUL 5 AL TRATATULUI !.
    PINA MAI IERI 2% DIN BUGET CHELTUIELI DE APARARE ERA UN VIS !,DUPA ADORMITUL JOHANIS CARE A VORBIT PRIN SOMN NE-AM TREZIT CU 2,5% CHELTUIELI DE APARARE , UN MILIARD DE EURO IN PLUS !!,NE MAI INTREBAM CA PROSTII UNDE-S BANII ?? ,DE CE IMPRUMUTAM BANI ?,IMPRUMUTAM CA SA-I ARUNCAM PE FIARELE VECHI ALE AMERICANILOR !,IAR ULTIMA DOVADA DE TEMBELISM POLITIC ESTE CRESTEREA DE INCA 0,5 % A CHELTUIELILOR DE APARARE ,ADICA UN TOTAL DE 3 %!! .CAND DERBEDEII ACESTEI NATII AU TABARAT IN POLITICA S-A ALES FRAFUL SI PULBEREA DE STABILITATEA ECONOMICA A ROMANIEI ,VIITORUL A ZECI DE GENERATII A FOST DISTRUS ,A FOST GAJAT .
    CINE MAI VINE SA SE ANGAJEZE INTR-O ARMATA DE UMPLUTURA DOTATA CU FIARE VECHI ,CONDUSA DE HABARNISTI SI STRATEGI IN CUTITE SI PAHARE ,IN CHIOLHANURI SI PARAZI ! . PE CE VOR SA ARUNCE IAR BANI ?, CEI CARE NU RASPUND PENAL NICIODATA PENTRU NENOROCIRILE CARE LE FAC.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger