Cauta

Vasile Dîncu a ieşit cu acuze grave! Ce interese private ar fi în spatele PNRR

vasile dincu

Vasile Dîncu a ieşit cu acuze grave! Ce interese private ar fi în spatele PNRR

Vasile Dîncu acuză guvernarea liberală pentru modul în care a realizat PNRR. Liderul PSD arată cu degetul către interesele private identificate în anexele Planului Național de Redresare și Reziliență.

Este necesară reforma pensiilor, asumată prin PNRR? Sigur că este nevoie de reforma pensiilor, dar această reformă a pensiilor va trebui făcută în raport cu un proiect de dezvoltare a României, pentru că ține și de demografie, și de ceea ce ne propunem să avem în viitor, și de sprijinul zonei private, care să absoarbă cât mai multă forță de muncă.

Aceste lucruri trebuie corelate. Nu există corelație, se vede că acest plan nu are o viziune și cred că acest lucru vine din faptul că s-a refuzat să se facă transparent, să se discute în Parlament, să se discute cu societatea civilă, cu Opoziția și, observând interesele private din aceste anexe, vedem de ce numai după ce a fost depus la Bruxelles am ajuns și noi să vedem aceste anexe.

Le studiem acum și ne propunem un document în care să explicăm oamenilor, o „pată neagră” a PNRR, în care să explicăm oamenilor ce este greșit în acest plan, ce ar trebui să schimbăm, pentru că mai există, înțeleg, o etapă în care, după ce va fi aprobat, să refacem unele obiective și unele alocări de fonduri”, a spus Dîncu, președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat.

Se schimbă salariile la stat

Fostul vicepremier a afirmat că diferenţele salariale între aceleaşi posturi, la stat, trebuie să dispară.

Eu cred că – și am lucrat la asta în 2016, când am fost vicepremier și m-am ocupat de partea socială a Guvernului – este nevoie de o reformă a salarizării și o reformă a pensiilor, cu siguranță.

Sunt sisteme complexe, însă, atât sistemul de salarizare, care este total neunitar, având în vedere că același post în administrație, la un minister, de exemplu la Ministerul Finanțelor, un șofer câștigă de trei ori decât unul de la Ministerul Culturii. Un jurist de la MFP câștigă de trei ori mai mult decât cel de la Ministerul Culturii.

Deci, există peste tot aceste lucruri în Legea salarizării. La fel și în Legea pensiilor, avem o serie de lucruri și este nevoie de un proiect foarte serios.

Nu ajunge digitalizarea pensiilor și nu ajunge să luăm măsuri care să nu fie corelate cu modul în care se dezvoltă economia, PIB-ul, cu modul în care scoatem din sistem oameni. Deci, este nevoie de un complex de factori”, a mai zis Vasile Dîncu.

Președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat a avertizat că România are nevoie de noi sisteme.

Situația României este diferită de situația unor țări din Europa Occidentală care au de zeci de ani un sistem de pensii private, care au sisteme de salarizare de alt fel. Noi va trebui să ne construim un sistem românesc, propriul sistem.

Asumarea reformei sistemului de pensii, fără să ai analize foarte serioase în spate și proiecte de viitor, și politici publice în domeniul natalității și ale celorlalte domenii care să-ți asigure un viitor, cred este o greșeală să o faci acum”, a mai afirmat Dîncu bugetul.ro.

Ultimele stiri

  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard, mincinosule!”
  • Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”
  • Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București
  • România poate scăpa mai repede şi mai ieftin de „blocurile gri”. Legea ce merge la promulgare schimbă tot pentru locatari
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Burduja depune plângere penală, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale: „De cine le este frică nu vor scăpa”
  • Credem că acum ne este greu cu banii? Economistul care a prevăzut criza din 2008 vine cu veşti şi mai proaste decât în urmă cu 16 ani
  • De ce importă România forţă de muncă? Şcoala formează specialişti în domenii fără căutare, iar pe alţii îi alungă statul. Cum e fentat bugetul public
  • Polițiștii locali ies în stradă, miercuri, să protesteze în fața Guvernului. Lista revendicărilor sindicaliștilor
  • Exit mobile version