AcasăSOCIALVariola maimuței, la granița României! Rafila, prima reacție. Ce s-a aflat de...

Variola maimuței, la granița României! Rafila, prima reacție. Ce s-a aflat de la ministrul Sănătății! – VIDEO

Variola maimuței, la granița României! Rafila, prima reacție. Ce s-a aflat de la ministrul Sănătății! - VIDEO

Având în vedere că s-a aflat, recent, despre apariția primului caz de variola maimuței, la granița cu România, ministrul Sănătății a fost întrebat, joi, ce măsuri vor lua autoritățile în acest context.

E vorba despre un caz raportat în Ungaria. „Virusul nu trece granița”, a fost auzit spunând Alexandru Rafila.

Oficialul guvernamental a venit cu o serie de explicații. „Nu are niciun fel de relevanţă lucrul acesta, că a apărut la graniţă, virusul nu trece graniţa, este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a susținut ministrul Sănătăţii, joi, 2 iunie, în fața presei.

Rafila: „România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit”

Ministrul a fost întrebat, totodată, în legătură cu discuțiile cu HERA (Health Emergency Preparedness and Response Authority) pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei. „România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit. Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul Uniunii Europene, probabil că vom primi gratuit o cotă parte similară cu populaţia României din totalul populaţiei Uniunii Europene, deci probabil undeva în jur de 2.000 – 2.000 şi ceva de doze, cu precizarea că pentru un contact este necesară administrarea a două doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a asigura protecţia”.

Nu s-a stabilit încă exact când vor ajunge la noi în țară aceste doze de vaccin – a mai reieșit din spusele ministrului.

Recent, s-a aflat că Ungaria a confirmat primul caz de variola maimuței, la un bărbat în vârstă de 38 de ani, a anunțat Reuters, în 31 mai. La acea dată nu se știa dacă bărbatul călătorise sau nu recent în afara țării.

240 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai Prafila, cel mai bine e sa vaxxinezi in cap toate maimutele nebune din sparlament si gubern, avem informatii foarte concrete ca cica acolo se ascund astia, trebuie scapati de ei, bagate cate 10 doxe de vaxxin in cap deodata la astia !! Ha ha ha 🙂 Vezi sa nu cumav sa incepi din toamna cu aceaasi ciorba reincalzita, acum si pentru maimutele nebune, ca vin aia 6 mii de kamikaze pe care i-a facut araboiul de Arahat si kurkubeistul de Gheorghitza Muitza, si va dau aia o mare pwula in gura, nu va mai jucati cu nervii oamenilor, mai ales aia ne-vaxxinati in cap, ca v-o luati, la propriu !! Dar, daca totusi vreti un micut si frumos razboi civil, sau o Ukro-na-zia in miniatura si la Bukale, continuati tot asa, sa vedeti ce va gasiti rapid loc de stalpurile de pe Magheru !! Ha ha ha 🙂 Bai Prafila, vezi sa bagi in tine numai ser fiziologic, cum au facut aia 2 mii de smekeri din Spania, nu cumva sa te rezolve si pe tine cum l-au facut si pe Sassoli, stii tu, nazistul ala makaronar italian, care vroia sa ii vaxixneze in cap firtat pe toti, ala si-a luat un frumos cap in gura, chiar de la Barbosul Suprem , iar acum fierbe frumos in cada cu smoala a italienilor in Iad !! Asa ii trebuie, ca merita, sigur a facut ceva, a injurat !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger