AcasăSOCIALVara asta ne ARDE buzunarul. Val de scumpiri de la 1 iulie....

Vara asta ne ARDE buzunarul. Val de scumpiri de la 1 iulie. Iată pentru ce vom plăti mai mult!

scumpiri in piataLuna "cadourilor" pentru români: scumpiri în masă, înante de Sărbători!

Inflația în continuă creștere îi face pe oameni mai îngrijorați cu fiecare început de lună. Deja unele majorări de prețuri s-au anunțat pentru 1 iulie, iar altele se discută în coaliția de guvernare.

Vom avea un vârf de inflație în această vară, dar să nu ne așteptăm ca prețurile să revină pe un făgaș normal prea curând.

Ne vom confrunta cu creșteri de prețuri ceva mai temperate până anul viitor în iarnă, abia din 2024 sperând că inflația va reveni pe un trend normal”, au estimat specialiştii.

Ce se scumpeşte de la 1 iulie

  • TVA-ul va crește de la 5% la 9% pentru serviciile de restaurant şi catering, dar și pentru serviciile de cazare în cadrul regimului hotelier. TVA-ul va crește de la 9 la 19% pentru produsele care conțin zahăr, anunţă postul Antena 3.
  • Impozitul va crește de la 5% la 8% începând cu 1 ianuarie 2023, iar scutirile pentru companiile de stat și fondurile de pensii private vor fi eliminate.
  • Accizele la alcool se majorează cu 20% iar accizele la țigarete se modifică cu o creștere lineară de 31 de lei pe an.
  • Cea mai mare modificare vizează însă jocurile de noroc, unde impozitul va crește până la 40%. Totul ar urma să fie adoptat în doar câteva zile.
  • Printre măsurile discutate și agreate în ultima perioadă se numără și reducerea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500 de mii de euro.
author avatar
Andrei Ștefan
909 afisari

4 COMENTARII

  1. Noroc ca inghetata mea cu gust de bere e amara. Zahar nu alcool nu se vede iar e considerata aliment ca vinul deci canci

  2. S-au scumpit cârciumile? Să le închidă pe toate că prea au apărut ca ciupercile după ploaie. În altceva mai ca lumea nu se înghesuie mulți să investească dar în cârciumi da. Și ne mai mirăm de ce suntem pe printre primii la planul de consumat alcool.

  3. Inpozitarea pensiilor speciale si salariilor bugetarilor speciali nu se mai spune NIMIC.Era un papagal pnl-ist RARER BOGDAN care spunea că în 30 de zile rezolvă cu pensi speciale,salari nesimtite…unde est nenorocitul de puulitruc a murit sau e în vacantă!

  4. De vreo 20 de ani incoace Romania e fracturata in doua:falia bugetarilor si nesimtitii statului cu lefuri mai ceva ca in Occident,vouchere de vacanta ,indemnizatii si sporuri care mai de care pentru care regimurile au vandut viitorul generatiilor viitoare.Peste vreo saptamana-doua cautatii prin Grecia ,Turcia,Dubai unde oamenii isi refac fortele dupa atata frecat menta. Mai e falia fraierilor care au crezut in capitalism si muncesc precum vitele la patroni pe salariul minim .Astia nu au loc in paginile presei noastre libere.Frumoasa Romanie,nu-i asa?E ,poate prostimea se va satura de sclavie si va lua atitudine.Dar cum poporul roman de jos inoata in mamaliga slabe sperante.Apropo ,fata mare ,presa ,nu sufla o vorba despre sporurile pe care le primesc obezele care se deranjeaza dupa program sa faca asazisul recensamant.Munca gratuita peste program e valabila doar la patroni,ce dracu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger