AcasăSOCIALVânătoarea poliţiştilor din Capitală: i-au prins DROGAŢI la volan!

Vânătoarea poliţiştilor din Capitală: i-au prins DROGAŢI la volan!

razie BucurestiVânătoarea poliţiştilor din Capitală: i-au prins DROGAŢI la volan!

Poliţiştii Brigăzii Rutiere din Bucureşti au ieşit pe străzi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu etilotestul la purtător. Nu puţini au fost cei care s-au urcat băuţi la volan.

În urma controalelor efectuate de agenţi, zece şoferi au rămas fără permis pentru 90 de zile, iar 58 au primit amenzi usturătoare, în valoare totală de peste 32.000 de lei. De asemenea, un bărbat a fost prins conducând sub influenţa substanţelor interzise.

Un alt bărbat în vârstă de 34 de ani a fost depistat în timp ce conducea sub infleunţa băuturilor alcoolice. Valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 0,14 mg per litru alcool pur în aerul expirat.

Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive favorizează implicarea în accidente de circulaţie, cu consecinţe deosebit de grave”, a declarat Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră.

A fost o acţiune la nivel european

Razia poliţiştilor din Bucureşti a făcut parte dintr-o campanie de prevenţie, dusă la nivel european.

Conform calendarului ROADPOL, se desfasoara actiunea Alcohol & Drugs, in acest context, politistii Bigăzii Rutiere actioneaza in mai multe zone din Bucuresti, in scopul reducerii riscului rutier in randul participantilor la trafic conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive favorizeaza implicarea in accidente de circulatie cu consecinte extrem de grave, asadar, recomandam tuturor conducatorilor auto sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive deoarece se pun in pericol atat pe ei cat si pe ceilalti participanti la trafic, capacitatea de concentrare si reflexele le sunt afectate”, a declarat Claudiu Costea, inspector principal de Poliție.

author avatar
Andrei Ștefan
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger