AcasăSOCIALVal de procese împotriva jandarmilor. Obligați să plătească și despăgubiri

Val de procese împotriva jandarmilor. Obligați să plătească și despăgubiri

Faptul că au executat niște ordine, având statut de militari, nu-i va scăpa pe jandarmi de răspunderea pe persoană fizică pentru abuzurile din pandemie. Pe rolul instanțelor se află sute și chiar mii de procese împotriva acestora, pentru că au emis procese verbale de contravenție invocând nepurtarea măștii, pe baza unor filmări de la proteste. Mai mult, reclamanții cer și plata de daune morale, de circa 100.000 de lei pe fiecare proces verbal, iar jandarmii vor fi obligați să le achite din propriile salarii.

Nu numai polițiștii, ci și jandarmii cad victime propriilor acte de supunere oarbă în fața superiorilor, când au emis cu nemiluita procese verbale de contravenție pentru nepurtarea măștilor la proteste care vizau inclusiv această măsură. Pe lângă anularea proceselor verbale, reclamanții cer instanțelor despăgubiri pentru discriminarea făcută de jandarmi, precum și daune morale.

”Am început să câștigăm în instanță dosarele pentru anularea proceselor verbale. Toți jandarmii care au dat amenzile, în momentul în care vor pierde procesele, și le vor pierde, vor plăti din banii lor, pentru că există Ordonanța Guvernului 121/1998”, ne-a declarat mr (r) dr. ing. Dan Băzăvan, președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor. Potrivit OG 121/1998, răspunderea materială este angajată pentru pagubele în legătura cu formarea, administrarea și gestionarea resurselor financiare și materiale, provocate de militari din vina acestora și în legătură cu îndeplinirea serviciului militar sau a atribuțiilor de serviciu în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Protecție și Paza, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Ministerului Justiției. Totodată, militarii răspund material, indiferent dacă, după producerea pagubei, mai au sau nu calitatea de militar, se mai arată în ordonanță.

Frica păzește bostănăria

Președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor, mr (r) dr. ing. Dan Băzăvan, ne spune că principalul scop al proceselor împotriva jandarmilor pe persoane fizice este de a inspira frică, pentru a-i împiedica pe aceștia să mai amendeze oameni nevinovați. ”În dosarele de până acum, judecătorii le-au admis doar în parte lipsa calității procesuale pasive.

Astfel, instanța a spus că, în eventualitatea în care se va constata vinovăția autorității și va fi anulat procesul-verbal, se va analiza dacă jandarmul poate fi obligat la plata de daune morale și despăgubiri pentru discriminare. Noi am cerut daune morale pentru lezarea demnității, onoarei, reputației și pentru trăirile psihice prin care am trecut. Iar atât amenzile anulate, cât și despăgubirile vor trebui plătite de cineva, iar acest cineva sunt polițiștii și jandarmii, pentru că unitățile vor face cercetări administrative și se vor îndrepta împotriva lor.  Oricum, indiferent ce sume vor aproba judecătorii pentru daune morale, data viitoare jandarmii se vor gândi de două ori înainte dacă ne amendează sau nu. Pe mine nu mă interesează daunele în mod special, ci mă interesează să inspir frică în rândul jandarmilor, ca data viitoare să nu mai amendeze cetățeanul nevinovat”, ne-a precizat mr (r) dr. ing. Dan Băzăvan.

10.000 de lei, daune pe proces verbal

Activistul civic Aurelian Popa ne spune că la acțiunile de contestare a proceselor verbale are patru capete de cerere. Una de anulare a procesului verbal, pentru că nu a fost legitimat și nu i s-a întocmit procesul verbal, amenzile fiind date în baza unor filmări sau în baza unei identificări vizuale în care acesta nu purta masca de protecție. ”Al doilea capăt de cerere este cel de discriminare, pentru că eu am fost tratat diferit în situații identice față de alți protestatari, iar al treilea este pentru daune morale și am cerut 100.000 de lei pentru fiecare proces verbal, iar în practică se poate acorda de către instanță cam 10% din această sumă. Dacă la 20 de procese pe care le am eu nu o să primesc nicio daună morală, mă duc la CEDO și tot le obțin. Al patrulea capăt de cerere îl am doar la unele procese, pentru că ANAF mi-a trimis somații de executări silite în condițiile în care eu nu am primit procesele verbale acasă”, ne-a declarat Aurelian Popa.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
18.711 afisari

63 COMENTARII

  1. BINE LI SE INTAMPLA JEGDARMILOR „ROMANI”…IN ULTIMII 2 AU FOST DOAR BRUTELE CU MACIUCII SI SLUGOII NECONDITIONATI AI GUVERNANTILOR…

    • Uite ce inseamna sa fii destept. Eu nu am dat amenzi ci zeci de bastoane de cauciuc pe spatele alora de umblau aiurea pe strazi fara declaratie sau dupa ora 22.00. Cand le ardeam cate un baston o luau la fuga si nu se opreau decat direct in casa. Unul nu m-a reclamat si asta-i dovada ca imi apreciau efortul. Am 72 de ani!

      • Bună era bătaia. Nu mai comenta nimeni. Acum…..daca doar te uiți urât ,te dă în judecată.

        • Dacă bătaia ii bună, mai ales pe nedrept și fără susținere legală, îți doresc că sa ajungi sa stai in celălalt capăt al bastonului, la primire și să te văd atunci dacă îți mai place așa de mult 🙂

        • @Anonim 2022-07-29 7:22 7:22:20
          NU POT DORMI CAND MA GANDESC LA SANATATEA CELOR DE LA STAT.IN UNIFORME.SI MAGISTRATI SI ANAF AU COSTUMASHE
          Cancerul esofagian (sau cancerul de esofag) este cancerul conductului de alimente, numit esofag, care leagă faringele de stomac.Simptomele adesea includ dificultăți de înghițire și pierderi de greutate. Alte simptome pot include dureri la înghițire, voce ragușită, ganglioni limfatici măriți în jurul claviculei, tuse seacă și, posibil, expectoriație cu sânge sau vărsătură cu sânge
          În 2012, cancerul esofagian era al optulea cel mai frecvent tip de cancer din lume, cu 456.000 de cazuri noi,cauzând în jur de 400.000 de decese, în creștere de la 345.000 în 1990

      • Varianta 2
        Cancerul testicular este o boală a testiculului, care, nediagnosticată, netratată din timp se poate generaliza. Ea apare atunci când se dezvoltă în prenhimul (țesutul) testicular celule anormale, cu potențial de reproducere crescut-haotic, iar organismul nu este capabil să limiteze prin procese fiziologice această creștere.
        Cauza exactă a cancerului testicular este necunoscută. Factori susceptibili pot fi:
        – criptorhidia (testicul necoborât în scrot) – în mod normal testiculele coboară în scrot în apropierea nașterii fătului masculin sau în primele 3 luni după naștere. Explicatia este că testiculul necoborât in scrot la timp stă la o temperatură mai crescută decât în mod normal;
        – hernia inghinală;
        – infertilitatea;
        – antecedente familiale de cancer testicular;
        – cancerul testicular provocat de iradierea zonei respective cu cantități dăunătoare de radiații cu potențial patologic

        • PENTRU TOATE LUCRATORELE DIN SISTEMUL NATIONAL DE APARARE ORDINE PUBLICA SIGURANTA NATIONALA SI MAGISTRATURA
          Cancerul mamar este o boală în care celulele maligne se formează în țesuturile sânului. Sânul este format din lobi și ducte. Fiecare sân are 15 până la 20 secțiuni numite lobi, lobi care au secțiuni mai mici numite lobuli. Cancerul de sân este uneori descoperit la femeile însărcinate sau care tocmai au născut. Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire se petrec în jurul vârstei de 50 de ani. În ultimii 20 de ani, cazurile de îmbolnăvire s-au înmulțit foarte mult, iar răspândirea printre femeile tinere a început să ia amploare.
          aceasta boala este rară la femeile mai tinere de 35 de ani
          toate femeile de 40 și peste 40 de ani au risc pentru cancer mamar
          cele mai multe cazuri apar la femei în varstă de peste 50 de ani
          riscul de cancer mamar este crescut la femeile de peste 60 de an
          În anul 2003, statisticile arătau că aproape o femeie din 20 moare din cauza cancerului la sân

        • – În data de 4 octombrie a anului trecut, SIE trimite informări către SRI că persoane monitorizate extern, cetăţeni români cu înalte funcţii în stat şi cetăţeni străini, sunt implicaţi, pe teritoriul altor state europene (Franţa, Italia şi Germania) în vânzare de cantităţi substanţiale de heroină industrială. Se face precizarea, în informarea SIE, înregistrată cu nr SS04610/04.10/2015, că membrii reţelei de traficanţi – cei străini – au fost anihilaţi de către structura anti-drog a Interpol, dar cetăţenii români implicaţi nu, datorită statutului înalt şi a imunităţii conferite de poziţiile cheie pe care le aveau în conducerea guvernului României şi a altor instituţii importante. În acest sens se poate cere de la Interpol dovada!
          – Ca şi în cazul rapoartelor informative pe care SRI le-a trimis către preşedinţie, CSAT şi guvern, cu privire la faptul că dezinfectanţii produşi de către Hexi sunt diluaţi, nici cele două informări cu privire la producerea de heroină industrială şi comercializarea ei în alte ţări nu au avut răspuns pozitiv de la instituţiile statului, ba chiar într-o primă fază preşedintele a negat ulterior că ar fi fost informat, revenind apoi asupra declaraţiei deoarece SRI putea dovedi că informările au ajuns la el prin REGISTRUL DE INTRĂRI SECRETE DE STAT DIN CADRUL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE!

        • Andrei Plesu – intre armia cereasca si Plai cu boi 27 Noiembrie 17
          UN BOU DOI BOI TREI BOI…PLAI CU BOI
          http * s://www.deinteres. * ro/news/ * andrei_plesu_intre * _armia_cereasca_ * si_plai_cu_boi * /2017-11-27 * -3112
          Faptul ca marele om de cultura Andrei Plesu scrie in Plai cu boi – revista lu’ Dinescu era, si este inca, pentru mine o mare dilema si o mare amaraciune totodata. El, marele Plesu, care a scris atat de doct despre armia cereasca si care se descurca destul de onorabil in ale teologiei, el, fostul ministru, sa scrie intr-o revista cu imagini greu de descris, unele realmente pornografice? Cum de a acceptat Andrei Plesu o astfel de colaborare?

      • Hm, 72-2=70 .
        Deci ,să zicem că ai ieșit la pensie la 70 ani din MAI ???
        Ori ești tâmpit, ori idiot.
        Oricum ,nu te poate ține șistemuk până la 70 ani să ieși la pensie la vârsta asta.
        Superman să fi fost dar nuci ăla nu alerga la ( să zicem ) 69 ani după o contravenție.
        Deci,ești un prost doar pt faptul că postezi inepții.

        • @Richard 2022-07-31 10:52 10:52:53
          Oriunde la stat esti obligat sa te pensionezi la 65 ani…toate fosilele astea isarescu…vasilescu…grebla…etc…isi iau dispensa de varsta…vizita medicala de evaluare in fiecare an…stiu de la baiatul unui fost director general.

    • Jandarmii au vina pt tot ce se intampla in tara asta pt ca au aparat hotii inca din 2011 cand a fost protestul de au dat cu gaz la ordinul stapanilor lor. Rusine

  2. Tocmai pe domnia sa, Bazavan, il invocati? Abuz de drept in unele procese ?? Muuuulte procese.

    • INVATA DOAMNELE SI DOMNISOARELE DIN SISTEMUL NATIONAL DE APARARE ORDINE PUBLICA SIGURANTA NATIONALA SI MAGISTRATURA BIOLOGIE PE PROPRIILE MARUNTAIE
      Cancerul de col uterin este un neoplasm malign al colului uterin sau cervixului cum mai este numit. Se poate manifesta prin sângerare vaginală, dar simptomele sunt de multe ori absente până când cancerul e deja într-un stadiu avansat. Tratamentul constă în intervenție chirurgicală (incluzând excizie locală) în stadiile incipiente și chimioterapie împreună cu radioterapie în stadiile avansate ale bolii.

  3. Voinicii ăștia bine înarmați , remunerați , avansați , etc , contra cui luptă așa de aprig ? Nu ne-a mai atacat nimeni de multișor , chiar și armia se uzează pe plantoane . Poliție , jandarmerie , poliție locală , firme de securitate , etc … cine v-a speriat așa tare maică ? Nu tu mineri , clasa muncitoare , galerii de fotbal … cam nimic să clatine vreo revoluție , care oricum se legitimează prin ea însăși . Păcat de cheltuieli , clar nejustificabile , pe fondul unei economii de țară fără producție . Mai bine făceați recenzarea în primăvară , mai simplu

    • Eu am vrut sa fiu recenzor dar am fost refuzat. Ma organizam extrem de eficient: imi puneam un birou in fata scarii de bloc si toti care intrau sau ieseau erau recenzati de mine. In 8 ore recenzam 700 de oameni. Care refuza il bateam bine cu bastonul de cauciuc.

      • Comandor Gherghisan
        Asta E Bonus…ca la loz in plic…ai tras un loz…care are castig….alt „loz in plic”
        Cancerul la colon este o tumoră malignă ce poate să apară pe o leziune precursoare al unui cancer malign (polipi de exemplu). Acest tip de cancer este întâlnit atât la bărbați cât și la femei. Majoritatea acestor cancere pornesc de la adenomuri sau polipi. Aproximativ 80% dintre cazuri sunt sporadice, doar 20% fiind moștenite.

          • @Anonim 2022-07-30 19:31 19:31:32
            BINE.ITI POVESTESC DE MORTII MAMII.ITI SPUN DE ACUM.NU E BINE CA-I POMENESC.
            2.STRABUNICU.BUNICUL MAMEI.PE LA 90 ANI A FACUT CANGRENA LA UN PICIOR.I L-A TAIAT.TREBUIA SA-L AMPUTEZE SI PE AL DOILEA.I-A CERUT BUNICII 1 LITRU PALINCA SI S-A CURATAT SINGUR.
            2.BUNICUL.IN ZIUA IN CARE I-AU DEMOLAT COMUNISTII CASA IN 1959 A MURIT DE CANCER LA CAP-CEREBRAL.
            3.BUNICA.AVEA CANCER IN ULTIMA FAZA.MERGEAM CU EA IN AUTOBUZ DAR NU CERSEA UN LOC SA STEA JOS.STATEA IN PICIOARE.
            4.UN UNCHI AL MAMEI.FRATELE BUNICULUI.IN GARDA REGALA.II DA UNUI COLEG O PALMA.LESINA ALA.COLEGII FAC O GLUMA CA A MURIT.ASTA SI-A BAGAT NISTE PLUMB IN CAP.
            PAI CAM ATAT DE MORTII MAMEI MELE…BORZA SI CROITORU SA ZICEM.NU E BINE CA I-AM POMENIT.

      • S-au schimbat vremurile comandoare ,a cuma luai tu bataie de la smecherasii de cartier. Daca prindeai si un interlop ala erai!

      • @@@Comandor Gherghisan
        Dacă doriți să vă tratați, cunosc un medic psihiatru care tratează fără medicamente.

        Răspundeți

  4. Daca tot e sa le plateasca cineva ,primul pe lista cu cel mai mare cuantum sa fie condamnatul aaa,comandantul atotstiutor,atotcunoscator,cel care facea pe ele:justitie si constitutie,belitul de Arafat.Apoi toti ceilalti corifei ai pandemiei inventate ,incepand cu Pres-ul,prim-ministrii-2,ministri ai sanatatii-3,ministrii de interne-2,continuand cu directori de spitale ,cadre medicale,ziarici,”formatori de opinie” si toti profitorii si idiotii acestor doi ani si mai bine de „pandemie”.Mai ales ca scarba de Arafat,sustinut de alti talhari si cretini,ne va servi in curand,din nou,aceeasi ciorba sleita-nici macar incalzita-cu al n-spelea val covid.La bulau toti acesti criminali!

  5. sed lex dura lex.fapta e fapta.nu exista mila iertare indurare uitare impacare intelegere compasiune.
    ochi pentru ochi dinte pentru dinte si suflet pentru suflett.se va pedepsi inseptit.
    BIBLIA Leviticul – cartea a treia a lui Moise Capitolul 26
    24.Atunci şi Eu voi veni cu mânie asupra voastră şi vă voi lovi înşeptit pentru păcatele voastre.
    ps.Am facut armata la jandarmi UM0865 Campina 27 Octombrie 1999 20 Aprile 2000
    132 afisari

    • Ionuț iar bati câmpi, te iei după agaricii aia de mai sus lipsiți de cultură de orice fel.
      Mulți postează din instituții privative de libertate cu care tu nu te poți compara.
      Tu ești un intelectual cu multe clase peste acest oameni, lăsați justiția să-și facă treabă și să scoată la suprafață ce e de scos.

      • @MAGELAN 2022-07-28 18:49 18:49:52
        Art. 298 Noul Cod Penal Neglijenţa în serviciu Infracţiuni de serviciu
        Art. 300 Noul Cod Penal Uzurparea funcţiei Infracţiuni de serviciu
        Art 247 Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi | Codul Penal
        Art 250 Purtarea abuzivă | Codul Penal
        Art 246 Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor | Codul Penal
        Art 296 Purtarea abuzivă | Codul Penal
        Una din Cartile De Capatai-CODUL PENAL
        Am Avut Vreo 5-6 Procese Penale….Dosare….probabil Mai Mult Decat Degetele De La Maini Si Picioare Si Le Am Pe Toate

          • @Comandor Gherghisan 2022-07-28 21:12 21:12:53
            N-am apucat sa fac si faculta….21 ani jumatate scoala si 22 ani si ceva munca pana la 46 si ceva…inainte sa fac trei ani poate am fost la parnaie in Coreea De Nord….a trebuit sa castig sa iei dumneata 9750 lei pensie de la stat…nu m-as fi laudat….in 2008 Castigam Cinstit….mai mult de 2000 EURO pe Luna…In Romania….Muncind In Privat…La Patron…Strain…Dar Voi Nu Stiti Ce-i Aia…
            Am O Veste O Informatie O Noutate Proasta Nasoala Rea Pentru Dumneata…
            Cunosc O Multime De „Parnaiasi”….Unii Criminali….Si Mai Sunt Niste Baietzi….De Care Prefer Sa Nu Vorbesc….

  6. Ionuț iar bati câmpi, te iei după agaricii aia de mai sus lipsiți de cultură de orice fel.
    Mulți postează din instituții privative de libertate cu care tu nu te poți compara.
    Tu ești un intelectual cu multe clase peste acest oameni, lăsați justiția să-și facă treabă și să scoată la suprafață ce e de scos.

    • măi magiun , când faci referire la lipsa de cultură , fără să cunoști minim de date , despre persoane sau subiect , se cheamă că ești idiot . Nu te erija în judecător de oameni , doar în baza cunoștințelor ce-ți colcăie în mațul grobian

  7. https://www.ziardesuceava.ro/video-razie-timpul-slujbei-mai-multi-preoti-si-credinciosii-suceveni-au-plecat-de-la-biserica-cu-amenzi-pentru-nerespectarea-restrictiilor-de-pandemie

    cum sa faci asa ceva in Sfanta Biserica?
    voi chiar asa ati ajuns dupa 45 de ani de comunism? unde va este trecutul? unde va este istoria? unde va sunt bunii si strabunii vostri? unde va este memoria? chiar asa decazuti au ajuns urmasii celor care au scris istoria neamului romanesc cu propriul sange?
    pt. cei din suceava, cu ce minte si inima ati facut lucrurile astea? de ce ati procedat in acest mod?
    ceausescu a facut cate a facut, dar apucaturi din astea in Casa Lui Dumnezeu nici securistii si tortionarii nu si-au permis!
    mare canon aveti de facut! lepadare de Hristos, cu voia voastra ati facut, desi puteati fi OAMENI, intre OAMENI!
    CAND AJUNGI SA asupresti atata lume prin comportament abuziv, instigare la abuzuri si cand ajungi sa BATJOCORESTI SFANTA LITURGHIE, SFINTELE PASTI SI CELELALTE SARBATORI prin meseria pe care o practici neintelegand nimic din cine esti, ce faci, de unde vii si incotro vei merge…vai, vai.
    ba o mai faci si ostentativ si cu presa dupa tine…motivand cate in luna si in stele, grupa mica la gradinita? la ce v-a folosit?
    sa stiti ca Dumnezeu nu are nevoie nici de jandarmi, nici de militie, nici de dsp ca sa fie pazit sa nu ia covid, iar oamenii care-l cauta pe DANSUL vii vor fi in vecii vecilor, indiferent ca atunci a fost tifos, acum covid si cine stie ce vor mai nascoci slujitorii intunericului.
    saraca CONSTITUTIE, saraca Bucovina, multa necredinta si indoilala si lipsa celor 7 ani de acasa…ati avut oricand libertatea de a decide, indiferent de cine v-a ordonat sa procedati asa. sunteti oameni ai legii, lucrati cu legea zilnic, de ce ati facut atatea abuzuri?

  8. A scăpat unul dintr-un sat e jale mare fiți pe fază la știri, e certat cu legea și bunul simt.
    Rugam persoanele ce dețin date despre persoane să anunțe de îndată organele în drept.

    • Et tu, Brute? (pronunțat ɛt ˈtuː ˈbruːtɛ) este o expresie în latină, care se traduce ca „și tu, Brutus?”. Este notabilă pentru apariția acesteia în piesa Iulius Cezar de William Shakespeare, în care este rostită de dictatorul roman Iulius Cezar prietenului său Marcus Junius Brutus, în momentul asasinării primului.
      La 15 martie 44 î.Hr. (de Idele lui marte), Cezar a fost atacat de un grup de senatori, printre care Brutus, care era prietenul și discipolul împăratului. Inițial, Cezar s-a opus atacului, dar când l-a văzut pe Brutus, se zice că i-a vorbit ceva, după care a murit.
      PE MINE MA IUBESTE DUMNEZEU.PRIETENI N-AM IAR COPII NU POT AVEA.6 PROTONI 6 NEUTRONI 7 ELECTRONI CARBON.
      PRETENII SI TOVARASII PLACUTE.
      VA PUPA FRATELE CAZUT PE TOTI.

  9. MERITĂ GUNOAIELE NENOROCITE!!!

    PĂCAT CĂ PROSTIMEA NU LE-A FĂCUT ȘI PLÎNGERI PENALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • @Barbu Gh. 2022-07-28 19:46 19:46:40
      DEJA E OFICIAL
      1.ARN MESAGER
      2.PROTEINA SPIKE
      3.Tribunalul din Florența: „Vaccinurile COVID sunt experimentale și modifică ADN-ul!”
      4.Cancerul se dezvoltă ca urmare a afectării genetice a ADN-ului. Aceasta afectează funcțiile normale ale celulei, inclusiv proliferarea celulară, moartea programată a celulelor (apoptoză )și repararea ADN-ului. Pe măsură ce afecțiunile se acumulează, riscul de cancer crește
      SA EXPLICE HIPOCRATII.

      • Am doua variante care se asorteaza cu varsta 72 ani
        Varianta 1.
        Cancerul de prostată este o formă de cancer care se dezvoltă în prostată, o glandă aflată la intersecția aparatului urinar cu cel genital la bărbați. Mare majoritate a cancerelor de prostată se dezvoltă lent, cu toate acestea, există cazuri în care cancerul de prostată se dezvoltă în mod agresiv. Celulele canceroase se pot extinde prin metastază la oase și ganglioni limfatici. Cancerul de prostată poate provoca durere, disfuncție erectilă, dificultăți de urinare și probleme în timpul actului sexual. Alte simptome se pot dezvolta în timpul unor etape ulterioare ale bolii.
        Cancerul de prostată tinde să se dezvolte la bărbații cu vârsta de peste cincizeci de ani și, deși este una dintre cele mai răspândite tipuri de cancer la bărbați mulți nu au simptome, nu se tratează, și în cele din urmă mor din alte cauze. Acest lucru este din cauza faptului că cancerul de prostată este, în majoritatea cazurilor, cu dezvoltare lentă, asimptomatică și oamenii în vârstă adesea vor muri din cauze care nu au legătură cu cancerul de prostată, cum ar fi inimă / boli circulatorii, pneumonie , alte tipuri de cancer care nu au legătură cu prostata, sau din cauza vârstei înaintate. Pe de altă parte, cazurile de cancer de prostată mai agresive reprezintă cauza pentru mai multe decese legate de cancer în rândul bărbaților din Statele Unite, decât orice alt cancer, cu excepția cancerului pulmonar. Aproximativ două treimi din cazurile de cancer de prostată sunt cu dezvoltare lentă, iar o treime cu dezvoltare mai agresivă și mai rapidă.
        Mulți factori, printre care cele genetice și de nutriție sunt implicate în dezvoltarea cancerului de prostată. Prezența cancerului de prostată poate fi indicată de simptome, examinare fizică, de antigenul specific prostatic (PSA), sau de biopsie. Testul PSA îmbunătățește detectarea cancerului de prostată, dar nu reduce mortalitatea.

  10. In ce sens au făcut abuzuri, daca exista Legea 55/2020? Nu jandarmii au făcut legislația. Iar faza cu filmările, sunt probe in instanță, multi au primit sancțiunile prin posta, așa cum specifica și în legislație. Numai inepții și o grămadă de oameni certați cu legea, care se bucura la maxim. Știri false, ce curg gârlă, tot din partea unora, care dacă ar fi ei dați în judecată, ar plăti despăgubiri și corect ar fi să își ceară și scuze public. Păcat că la inundații, jandarmii donau sume de bani, sa ajute sinistrații, in rest, aveți o problema toți: sunt singurii de care se mai tem interlopii, in rest, sa fiți sănătoși când o să fie măcel pe străzi, sa vă bucurați că nu o sa mai aibă cine sa le insipire un pic de respect.

        • @Anonim 2022-07-29 10:30 10:30:34
          EU SUNT BLESTEMAT…nu pot face o ticalosie…nici sa comand macar asa ceva…mai rau…si la fetitze daca merg…factura si contract pe banii Mei..si timpul Meu
          Dar…Va Pot Oferi Niste Sfaturi…Dulcele Targ Al Iesilor…Dar Si Braila…Galati….Fratzii Nostrii De Peste Prut…Dar Si Ucrainieni….Preturi Posibil de la 500-1.000 Euro…ce dracu sa faceti cu kalasnikov…il duceti in geanta sport…ca militzienii cu borsetuza…ceva micutz…nu femeiesc…o jucarie de 9 mm sa zicem…
          Cel Mai Important…Nu Mergi Ca Prostu Sa Intrebi Sau Sa Cautzi Asa Ceva….Trebuie Sa Stii Pe Cineva…Recomandarea E Mai Importanta Decat Banii…Vedeti Dracu ca nu mergeti sa cumparati bilutze sau sau iarba sau zapada,,,ala care va vinde asa ceva poate fi Informator daca il Intrebati de Arme….Asadar…Recomandarea Inainte De Toate…V-am Spus…Iasi…Galati…Braila…si pe la Timisoara se mai ocupau cu „prostii” din Astea…Nu Incercati Constanta…acolo „arde” iar acum „arede si mai rau”….

  11. Comandor Ghergisan, dvs. a-ti avut cele mai bune idei si rezultate in munca de re-educ-are in Lag-arul Co-vid-ian din ultimii 2 ani jumate, e clar ca daca le dai numai un pul-an intre ochi, sau unul pete bos-tan, ala se sperie si fuge pana acasa, numai jandarmii astia ta-mp-iti nu si-au dat seama cat de genial sunteti dvs., la modul foarte serios vorbind !! Acum, asta e, daca jandamii aia sunt mai tam-piti si decat ta-bl-agii, nu au decat sa plateasca despagubiri, ca doar au de unde !! Ha ha ha 🙂 Deja s-a ajuns la ultima faza e evolutiei bab-uinilor si maimu-tze-lor neb-une, acum e care pe care, si scapa numai cine poate, restul vor ajunge car-ne de tun sau s-cut-uri umane pentru ciuk-anezul si sle-ahta lui de jun-ta militara alo-gena !!

  12. Exact ca in dilema unor politisti, vis-a-vis de uzul de arma:
    ”Daca trag, dau cu subsemnatul, daca nu trag, dau cu subsemnatul, oare cum sa fac?”

  13. Cine nu a înțeles că aparatul represiv are ca țel major să apere bandele organizate în scop de jaf (adică partidele politice și derbedeii aferenți), de furia oamenilor sătui de hoția generalizată, respiră degeaba.
    Să nu vă așteptați ca cineva sa citească părerile postate la aceste rubrici de comentarii. In concluzie, vă agitați inutil, că de schimbat ceva doar tăvălugul istoriei mai poate.
    Ce am scris eu aici, e doar pentru cei care și-au spus părerile mai sus.

    • 👏👏👏👏👍👍👍👍
      Citesc multi…am vazut articol cu 250.000 vizulaizari…..
      Cat despre aparatul represiv SNA…cifre SECI…
      1.din mapn au plecat in ultimii trei ani 27%…asta inseamna mai mult de 50% in ultimii 6 ani de cand e tot „conflict” pe aici.nu mai e armata.doar niste unitati militare
      2.in mai rata de in/out e 8-10% pe an,din nou mai mult de 50% au spalat putina.gasiti intr-un ziar din timisoara un comisar spune ca media de vechime la agenti e pe la 13 ani…
      3.din servicii din cei 30.444 lucratori din 2016 au plecat in jur de 60%,functii executioe predominant,sunt decimati…
      Pai sa-i dea inainte cu „razboiul”…doar ca le SPUN ASA….
      Armata Germana..ca tot au comandat suprem „un neamt”…1 Septembrie 1939….8-9 Mai 1945……5 Ani 8 Luni si 8 Zile…vreo 2074 Zile…bine lupte sporadice pana in 20-25 Mai 1945…sa zicem inca 2 saptamani….daca nu gresesc…sa-i dea inainte….Octombrie…Noiembrie Decembrie…2016….Sa Zicem Ianuarie….2017…REGULAMENTAR…DUPA CALENDAR…”Arta Razboiului, ianuarie 2017 O noua rubrica lunara, in stilul lui „Permiteti sa raportez!” Se numeste „Arta Razboiului” si va contine comentariile voastre cu privire la carti militare (istorice, tehnice, beletristice, SF…), filme, documentare, fotografii…in general Arta/Cultura militara. Tot va trece prin cap sa prezentati si sa discutati pe acest subiect: Arta Razboiului…si a Pacii.”….Ar Mai Fi Vreo 2 Luni…De Fapt Nici Atat….

      • Au plecat de bună voie sau au fost împrăștiați?
        Mergem cu un fost polițist, e tot la MAI este dar altă ramură, și parcă se saluta tot cu al cincelea om dacă nu mai des. Zicea, fost coleg, fost coleg, pensionar…Toți în civil. Cîți dintre aceștia vor schimbare? Cîți și-ar risca pensile pentru un mai bine tuturor dar nesigur? E un plan parșiv al celor ce conduc lumea.
        Altul, ieșit la pensie e administartor de blocuri. Altul, în altă parte, tot pensionar, de la jandarmi, se vrea președinte de bloc. În altă parte, președintele de bloc e unul venit din altă parte a țării și lucrează la primărie…parcă se vede un fel de obișnință neîntîmplătoare.
        PS Legat de legea junglei. Nu va porni de la oameni, fiecare om îl are pe Dumnezeu în el. Dacă va fi așa va fi organizat de sus, debandadă controlată.

  14. „Nea Dane” jandarmii sau polițiști au dat amenzi in baza unei legi in vigoare! Nu au dat că asa au visat ei! Dar normal.. Nu ii putem trage la răspundere pe cei care au dat legile astea.. Ii luam tot pe „supușii” din stradă!

    • În slujba cui sînt polițiști și jandarmi? O lege nedreaptă trebuie înălcată sau aplicată?

  15. Cand greșești plătești . Cand ești prost la fel . La ei nu -i vorba de greșeală . Așa-ziși oameni se cred atotputernici . In fapt sunt doar niște bieți ogari obosiți care hăituiesc lumea . Pentru bani , ogarii și-ar vinde orice.

  16. @canon spovedanie indreptare, daca vreti desigur
    -gunoaie,
    aia nu au bunic,
    au scuipat pe ei,
    sint copii lu Satana si sclavii lu Mamona

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger