AcasăSOCIALVaccinare cu forța! Angajații din Sănătate, obligați să se ofere voluntari

Vaccinare cu forța! Angajații din Sănătate, obligați să se ofere voluntari

Vaccinarea voluntară este obligatorie

Medicii, asistentele și angajații DSP au început să se plângă de faptul că se fac presiuni asupra lor pentru a se înscrie voluntari pentru vaccinul anti-Covid. Aceștia sunt puși să semneze un formular, în caz de refuz fiind amenințați cu concedierea, ne spune avocatul Gheorghe Piperea.

Personalul medical și angajații direcțiilor de sănătate publică au cerut ajutor avocaților după ce, la locurile de muncă, au fost forțați să semneze un consimțământ pentru vaccinarea anti-Covid. ”De luni, doctori, asistente și angajați ai DSP-urilor au început să-mi semnaleze și să-mi ceară ajutorul după ce au fost forțați să se înscrie pe listele de voluntari pentru vaccinul anti-Covid. Cei care fac presiuni asupra acestor oameni sunt decidenții de la DSP, șefii de secții din spitale, managerii sau trepădușii lor, care îi amenință că îi dau afară dacă nu semnează. Probabil că medicii cu vechime pot respinge astfel de presiuni, dar o asistentă sau un lucrător din DSP nu pot face asta. Lucrul ăsta este îngrijorător din două puncte de vedere. În primul rând pentru că oamenii care ar trebui să fie principalii purtători ai mesajului că vaccinul este ok se sperie de acest vaccin, ceea ce pentru noi, toți ceilalți, este un semnal negativ. Al doilea lucru pe care ni-l spune acest gen de îngrijorare este că nici gând ca autoritățile noastre să convingă populația că acest vaccin chiar este necesar și sigur”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Funcționarii din ministere, băgați pe liste

Ministerul Sănătății a trimis o circulară pe la toate ministerele din Guvern prin care le cere funcționarilor și demnitarilor să se înscrie pe lista pentru vaccinarea anti-Covid. Un astfel de document, apărut deja în presă, a fost trimis Ministerului Fondurilor Europene, către demnitari, cabinetele acestora, înalți funcționari publici, compartimentul structura de securitate, audit public intern, biroul corp control și implementare strategia anticorupție, organismele intermediare regionale, serviciul unitatea de control financiar preventiv propriu, precum și către toate direcțiile generale din această instituție. ”Referitor la stabilirea numărului de angajați din cadrul MFE care doresc vaccinarea împotriva SARS-Cov-2, având în vedere solicitarea Ministerului Sănătății, vă rugăm ca până la data de 16.11.2020, ora 10.00, să transmiteți către structura de resurse umane numărul de angajați din structura pe care o coordonați care doresc să fie vaccinați împotriva SARS-Cov-2. Se menționează că nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării împotriva SARS-Cov-2, participarea la campania de vaccinare fiind voluntară”, se precizează în circulară.

Întâi președintele și premierul

În discursurile și îndemnurile la vaccinarea anti-Covid ale președintelui și premierului nu a fost rostit cel mai important lucru. Acela că ei vor fi primii care se vor vaccina, tocmai pentru a da încredere populației că vaccinul este sigur. Nici măcar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, de profesie medic, nu a afirmat că se va vaccina, ci doar a recomandat vaccinarea celorlalți. În ce privește reticența cadrelor medicale, aceasta este motivată de timpul mult prea scurt în care a fost testat vaccinul, având în vedere că, pentru a depista eventuale efecte adverse ale acestuia, este nevoie nu numai de studii clinice pe cât mai multe persoane, ci și de ținerea sub observație medicală a acestora pe o perioadă de un an sau chiar doi pentru a certifica siguranța vaccinului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.206 afisari

11 COMENTARII

  1. AHAAAAAAAAAAAA , acum sa va vedem domnii Doctori si asistentii medicali ce faceti ?….ati omorit destul , va vine rindul !

    • Nu fiti naivi ca cei „importanti” nu isi injecteaza vaccinul cu substanta pe care o vor folosi pentru populatie chiar daca o sa ne arate ca il si-l fac …o prefecatirie si niste nenorociti criminali !!

  2. @ Dacă specialiștii de la HexiPharma , care au mai rămas, recomandă sau nu utilizarea vaccinurilor anunțate că ar fi fost produse pentru combaterea pandemiei COVID, testate într-o perioadă scurtă de timp, fără a se fi stabilit ce efecte au pe termen lung, ?
    & Cum verifică medicii dacă persoanele care intenționează să se vaccineze au deja anticorpi COVID, ?
    & Dacă administrarea de vaccin persoanelor care au deja anticorpi COVID ar putea genera alte „efecte adverse” , ?

  3. Intai Partidul National Liberal cu Klaus si Lucovid si cu toate familiile acestora aliniati la vaccinare..Adrian Streinu Cercel, Rafila, aliniati-va familiile la vaccinare. Curajosi cum va stim o sa dati incredere populatiei…

    • si daca se vaccineaza in direct de unde stii tu cu ce vaccin se vaccineaza? de unde poti avea siguranta ca au aceleasi ingrediente ca si cele facute pentru oamenii de rand?

  4. DSP se pling ca sunt trecute in prima linie la „testarea moaca ” privind vacinul anticovid !!, de 9 luni voi DSP v-ati buricat ,v-ati infipt la drepturi ,ati argumentat cu verzi si uscate cat sunteti voi de expusi la acest covid 19,azi faceti pasul in spate pentru ca nu credeti in vacinul anticovid ,ca unii iau bani pentru extinderea testarii in vederea omologarii vaccinului !.
    Vaccinul indiferent cine-l scoate este o afacere controlata la cel mai inalt nivel ,profiturile sunt uriase ,iar voi DSP vreti sa nu va scape mierea printre degete.
    Gastile DSP sunt niste CAPUSE ALE SISTEMULUI SANITAR IN CARE-S COCOLOSITE PILE ,FUFE NEAMURI,CLIENTELA POLITICA,iar eficienta acestor DSP este 0,000!!.
    Ce cautati voi in DSP cand CANTATI DUPA URECHE ??,DACA IN DSP AR FI NISTE INDIVIZI CAPABILI ATI FI INSTARE SA ARGUMENTATI NECESITATEA VACINARII SAU ATI COMBATE VACINAREA DACA ATI AVEA ARGUMENTE SOLIDE SI DOVEZI PRIVIND EFECTELE SECUNDARE (ADVERSE).
    Aruncatul in presa a orcarui rahat inchipuit in stilul propiu sindical tine de mahalagism ,de panarama ,de circ,iar circul se pare ca s-a mutat in DSP ODATA CU VIRUSUL COVID 19 .

  5. CERCELUS A FACUT O DEMONSTRATIE IN FATA CAMERELOR CUM CA EL SA VACCINAT IMPOTRIVA GRIPEI ( ACUM DOII ANI) DUPA DEMONSTRATIE, UN JURNALIST CURAJOS A VERIFICAT IN COS SI A GASIT O FIOLA DE SER FIZIOLOGIC ! ASA SE VOR VACCINA IN FATA PUBLICULUI CRIMINALII !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger