AcasăSOCIALVaccinare copii. Ministrul Cîmpeanu, anunț pentru părinți, în contextul începerii școlii. Ce...

Vaccinare copii. Ministrul Cîmpeanu, anunț pentru părinți, în contextul începerii școlii. Ce formulare se pregătesc – VIDEO

Vaccinare copii. Ministrul Cîmpeanu, anunț pentru părinți. Ce formulare se pregătesc - VIDEO

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în contextul generat de COVID-19, atât elevii, cât și părinții urmăresc cu interes declarațiile oficiale cu privire la deciziile ce vizează debutul cursurilor, din toamnă. Totul, pentru a afla în ce măsură se vor relua cursurile în format fizic, cu copiii și profesorii la clasă, cum se întâmpla înainte de pandemie, sau dacă vor fi hotărâri care, în funcție de incidența cazurilor de COVID, se va apela din nou la cursurile online.

Ministrul Educației a anunțat că instituția pe care o conduce va pregăti formulare prin care se va solicita acordul părinților referitor la vaccinarea copiilor. E vorba despre vaccinarea copiilor de peste 12 ani, conform digi24.ro. Totodată, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre întâlniri interactive, prin intermediul cărora părinții pot adresa întrebări cu privire la vaccinarea copiilor.

”Mâine vom avea o listă completă cu cadrul didactic desemnat pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între părinți și DSP (Direcția de Sănătate Publică-n.n). Începând de mâine, în fiecare școală, vom avea acest cadru didactic desemnat, nume, prenume, coordonate de contact, care va asigura legătura cu DSP-urile, pe de o parte, care vor desemna reprezentanți cu competențe medicale să participe la întâlniri interactive, subliniez interactive, cu părinții pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor legate de procesul de vaccinare al acestor copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi24.

Ce presupun formularele

Formularele vor fi distribuite după începerea școlii. ”Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. De altfel, pregătim și formulare prin care solicităm acordul – pot răspunde cu DA sau NU – cu privire la vaccinarea copiilor.
Aceste formulare se vor putea distribui, din păcate, doar odată cu începerea școlii. Până la începerea școlii, avem aceste centre de vaccinare deschise și, în măsura în care părinții vor fi convinși că este în beneficiul propriilor copii, vor apela la aceste centre de vaccinare”, a explicat Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Coman
342 afisari

2 COMENTARII

  1. Idioti cu acte in regula! Bai dar voi chiar a-ti innebunit de tot? Luati labele de pe copii !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger