AcasăSOCIALVacanţe STRICATE: poliţiştii n-au lăsat copiii românilor să iasă din ţară, la...

Vacanţe STRICATE: poliţiştii n-au lăsat copiii românilor să iasă din ţară, la graniţe! Motivele invocate de MAI

turisti Grecia

Foarte multe familii de români s-au văzut cu vacanţele stricate, după ce n-au putut ieşi din ţară cu ai lor copii. Motivele? MAI a atras atenţia că cetăţenii trebuie să prezinte o serie de acte atunci când se prezintă cu minori, la vamă.

De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria a aproximativ 1.600 cetăţeni români minori ca urmare a faptului că părinţii/însoţitorii nu deţineau documentele necesare pentru a călători împreună cu minorul în condiţii legale.

Paşapoarte expirate şi lipsă procuri

Românii nu au putut părăsi ţara cu micuţii lor ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

Astfel, începând cu 10 iunie, poliţiştii de frontieră nu au permis ieşirea din ţară a peste 500 cetăţeni români minori ( aproximativ o treime din totalul de la începutul anului), aflaţi într-una din situaţiile următoare – nu posedau documente de călătorie valabile, părintele însoţitor nu avea acordul celuilalt părinte prin procura notarială, însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, nu au prezentat cazierul judiciar”, se subliniază în comunicatul MAI.

author avatar
Andrei Ștefan
1.422 afisari

6 COMENTARII

  1. Foarte bine, când este vorba despre minori trebuie toată atenția. Știu că probabil mulți părinți au uitat de cazier, că sunt oameni buni, dar nu tocmai pedanți dacă nu s-au interesat ce acte le trebuie, așa că nu știu cât de bine au grijă de copii dacă nu sunt în stare să aibă actele în regulă!

  2. De cand Aurescu da afara functionarii consulari, romanii din diaspora trebuie sa astepte doua – trei luni pt o procura la consulat sau un pasaport. Diaspora e buna numai la alegeri, in rest bataia de joc a lui Aurescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger