AcasăSOCIALVacanţe stricate pentru mii de români: companiile aeriene îşi anulează zborurile pe...

Vacanţe stricate pentru mii de români: companiile aeriene îşi anulează zborurile pe bandă rulantă

Până să ajungă în destinaţia de vacanţă, românii trebuie să depăşească o mare piedică: zborul cu avionul. Se anunță greve, zboruri întârziate și chiar anulate în Europa.

Turiștii care și-au planificat călătorii peste hotare au parte de vești proaste. Sunt șanse mari ca această vară să nu fie cea mai potrivită pentru călătoriile cu avionul.

Controlorii de trafic aerian fac greve

Zeci de mii de zboruri, programate în această vară pe diferite trasee din Europa, sunt în pericol din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian.

Practic, aproximativ o treime din călătoriile programate în Europa în perioada de vârf a vacanței de vară ar putea fi afectate ca urmare a acțiunii sindicale.

Ce măsuri se iau?

Anunțul privind greva controlorilor de trafic aerian ar putea fi făcut luni. Asta dacă părțile nu reușesc să ajungă la un acord pe ultima sută de metri.

Directorul general al Eurocontrol, Raúl Medina, a îndemnat aeroporturile și centrele de control al traficului aerian să mărească recrutarea și a cerut companiilor aeriene să respecte programările stabilite.

author avatar
Andrei Ștefan