AcasăSOCIALVacanța elevilor, prelungită! Părinții sunt nemulțumiți și au lansat o petiție

Vacanța elevilor, prelungită! Părinții sunt nemulțumiți și au lansat o petiție

vacantaVacanța elevilor, prelungită! Părinții sunt nemulțumiți și au lansat o petiție

Ministerul Educației a decis scurtarea vacanței de iarnă cu o săptămână a elevilor de gimnaziu și liceu, din cauza vacanței forțate de două săptămâni de la sfârșitul lunii octombrie. Astfel, în loc de 10 ianuarie, aceștia se vor întoarce în bănci pe 3 ianuarie.

Acest lucru îi nemulțumește însă pe părinți, care cer prelungirea vacanței până pe 9 ianuarie. Ei au lansat o petiție care a fost deja semnată de zeci de mii de persoane și intenționează să o trimită Ministerului Educației.

Părinții din România consideră că vacanța copiilor lor este prea scurtă și cer extinderea ei până în 9 ianuarie 2022 pentru toți elevii.

Vacanța de iarnă durează două săptămâni

Potrivit ultimului ordin de ministru, doar copiii din învățământul preșcolar și primar au vacanță până la data de 9 ianuarie. Ceilalți elevi, care sunt în învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, stau acasă doar până la data de 2 ianuarie.

Dacă Ministerul Educației va lua în considerare această cerere a părinților, toți elevii vor avea vacanță de două săptămâni. Vacanța de iarnă începe pe 24 decembrie. Dar școlile pot decide dacă îi cheamă pe elevi la ore pe 23 decembrie sau nu, anunță ministrul Educației.

author avatar
Andreea Vlad