AcasăSOCIALVacanţa a devenit un COŞMAR pentru români. Ce li se întâmplă pe...

Vacanţa a devenit un COŞMAR pentru români. Ce li se întâmplă pe aeroporturi este ireal!

aeroport

Criza de personal din marile aeroporturi lovește masiv în plin sezon turistic sau, cum spune românul, „când ți-e lumea mai dragă”.

Cele mai mari probleme au fost semnalate tocmai pentru destinațiile preferate de români în această perioadă a anului, adică spre/dinspre Grecia, Italia şi Spania.

13 zboruri cu întârzieri, pe Otopeni

Pe cel mai mare aeroport al țării, „Henri Coandă”, duminică a fost o zi de lungi așteptări pentru călători. Nu mai puțin de 13 zboruri erau anunțate cu întârzieri, numai în prima parte a zilei de duminică.

Mulți pasageri și-au văzut planurile date peste cap în condițiile în care unele avioane au avut întârzieri de mai multe ore. În condițiile în care mulți au zboruri cu escală, apare o situație dificilă aceea a bagajelor, iar pasagerii riscă să nu le primească la destinație.

Problemele apar în condițiile în care biletele de avion s-au scumpit. De exemplu, numai în luna mai, prețurile erau mai mari cu peste 45% decât în urmă cu un an, potrivit statisticilor oficiale.

La Madrid, 20 de curse întârziate

Pe aeroportul Barajas din Madrid, unul dintre cele mai mari din Europa, au fost în jur de 20 de curse întârziate, printre ele și un zbor de la București care a ajuns la destinație cu o oră întârziere.

Reprezentații aeroporturilor din România pun întârzierile din țară mai ales pe seama problemelor care apar pe marile aeroporturi europene, dar și la unele companii aviatice.

Specialiștii avertizează că situația s-ar putea înrăutăți în condițiile în care controlorii de trafic sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și amenință că intră în grevă.

author avatar
Andreea Vlad