AcasăSOCIALV-ați săturat să vă fie mai frig în casă decât afară? Căldura...

V-ați săturat să vă fie mai frig în casă decât afară? Căldura din calorifere, în teste

V-ați săturat să vă fie mai frig în casă decât afară? Căldura din calorifere, în teste

Locuitorii Capitalei care nu au centrală termică și nici alte surse de încălzire au cam făcut frigul în case, în ultimele zile, de când s-a ajuns ca în locuințe să fie cu mult mai rece ca afară.

Până să meargă ca tot omul la somn, să se poată ”apăra” de frig cu o pătură sau o pilotă, bucureștenii au avut de îndurat o situație deloc plăcută, mai ales în cazul familiilor care au și copii, știut fiind faptul că unitățile de învățământ au fost închise în Capitală, pe fondul creșterii incidenței cazurilor COVID, iar elevii învață de acasă.

Vestea nouă este că, miercuri, Compania Municipală Termoenergetica București a transmis că în cursul acestei a treia zi a săptămânii încep probele la cald pentru ”consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere temperaturile în scădere înregistrate zilele trecute”.

Nu vă grăbiți să credeți că rezultatele se vor vedea imediat. Reprezentanții Termoenergetica precizează că ”acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi numărul mare al consumatorilor”.

Conform reglementărilor în vigoare, furnizarea căldurii se face după „înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 2000- 0600, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici”.

752 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este peste puterile mele sa inteleg de ce santem „terorizati” in fiecare an in toata mass media cu avatarurile bucurestenilor privind apa calda si incalzirea in apartamente. Ati vazut pe cineva din Ardeal de exemplu sa se planga de problema asta ??? Sigur nu. Pentruca saturandu-ne de „CAP” (adica obligatii fara servicii) ne-am montat centrale de apartament inca de prin anii 1997. Sigur ca cei care-si pierdeau privilegiile au incercat in fel si chip sa ne lamureasca de avantajele unor centrale de scara care cica le monteaza ei imediat, ca va trebiu sa platim caldura care cica o dau tevile lor ca ne trec prin apartament, etc. Noi nu ne-am mai luat dupa ideile lor (tampite) – deoarece intre locatari ulterior s-au iscat discutii: cand sa porneasca centrala, ce temperatura sa fie etc,- asa ca ne-am dus in Ungaria (la noi inca nu se importau}, ne-am cumparat celee necesare si le-am montat. Centralele de cartier, tevile lor sparte au ramas de domeniul trecutului iar noi avem apa calda ssi caldura cat si cand dorim. OARE BUCURESTENII CE ASTEAPTA ??? Banii pe care promit ca o sa-i cheltuie ca sa schimbe reteaua (cand???) ar putea fi folositi, bineinteles de un om care tine la cetatenii sai asa cum se lauda toti, in alte scopuri mai urgente. Cu banii care-i platiti anual pentru serviciile inexistente va cumparati instalatia. Pana si cetatenii din orasele fara gaz metan si-au montat centrale pe lemne si tot anul adunau atatea lemne sa functioneze centrala, azi insa sant mult mai sofisticate scule. Important este sa vrei….altfel da-i inainte cu plangerile iar ei cu promisiunile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger