AcasăSOCIALUSR și ONG-urile plătite de Germania închid Complexul Energetic Oltenia

USR și ONG-urile plătite de Germania închid Complexul Energetic Oltenia

Descindere șocantă a useristului Octavian Berceanu. A chemat poliția să închidă o carieră minieră

Octavian Berceanu, candidat la șefia USR, a sunat la 112 și a cerut Poliției să închidă cariera minieră Roșia, cea mai mare carieră pe lignit din țară, care alimentează cu cărbune termocentralele Turceni și Rovinari. Berceanu a invocat o hotărâre de supendare a avizului de mediu emisă de tribunalul București, la plângerea Asociației Bankwatch România, finanțată de Ministerul Mediului din Germania.

Candidatul la șefia USR, Ocrtavian Berceanu, s-a dus personal la cariera minieră Roșia, din Gorj, pentru a se asigura că aceasta se închide, punând, astfel, în pericol sistemul energetic național. Cariera este cea mai mare din România și exploatează lignit la suprafață, fiind vitală pentru funcționarea Complexului Energetic Oltenia. Cu o sincronizare absolut suspectă, Berceanu s-a dus în Gorj să ceară poliției închiderea carierei exact în ziua în care Guvernul a decis prelungirea funcționării termocentralelor pe cărbune, deși decizia Tribunalului București fusese emisă cu trei zile în urmă. ”Sunt la Cariera Rosia din Gorj căreia, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti din 17.06.2022, i-a fost suspendata activitatea cu titlul executoriu.Am chemat politia pentru constatarea faptei de continuare a activității contrar deciziei, faptă care constituie infracțiune. Cu alte cuvinte, această carieră nu mai trebuie să funcționeze deoarece nu mai are acord de mediu”, a scris pe facebook Octavian Berceanu. Plângerea împotriva carierei miniere Roșia fusese făcută de Asociația Bankwatch România, finanțată de Ministerul Mediului din Germania, în condițiile în care Germania își redeschide termocentralele pe cărbune și exploatările miniere. Postarea lui Octavian Berceanu a fost urmată de un val de indignare a românilor, care l-au acuzat pe acesta de trădare națională. ”Ar trebui să anunți poliția și alte organe de control ale statului român pentru a denunța jaful din Sistemul Energetic Național, jaf ce a făcut din România o țară care nu își mai poate susține consumul energetic național, cu propriiile capacități de producție! Dacă tu, ca politician român, faci politică împotriva intereselor acestei națiuni, eu te consider un trădător de neam și de țară”, se arată într-unul dintre comentarii.

Atac la siguranța națională

Nicolae Ivănuși, coordonator al Alternativei pentru Demnitatea Națională din Gorj, ne spune că se luptă cu aceste ONG-uri de patru ani și că nimeni nu ia nicio măsură împotriva lor. ”Octavian Berceanu s-a lăudat cu un genocid economic, care este în curs. Sub umbrela asta, de așa-zișiactiviști de mediu, niște inși au tocat economic efectiv tot ce înseamnă producția energetică și nu numai. Au venit în plină criză energetică, în condițiile în care toată lumea încearcă să-și consolideze și să-și securizeze producția autohtonă, și au strivit nonșalant resursele naționale. Cărbunele este la suprafață și se exploatează fără afectarea serioasă a mediului, cum face și Germania. Când vreodată își permite o organizație din aceasta să se ducă în Germania să atace în instanță activitatea unei mine și instanța să-i dea și câștig de cauză? Pentru că discutăm de siguranță națională. În Polonia i-au tăvălit de nu s-au văzut, în Ungaria nu deschid gura, numai în România își permit și ne nimicesc. Dar ne nimicesc cu acordul sistemului”, ne-a precizat Nicolae Ivănuși, coordonatorul Alternativei pentru Demnitatea Națională din Gorj.

În război cu ONG-urile

Cărbunele din cariera Roșia vine direct pe bandă până la termocentrala Complexului Energetic Oltenia, nefiind nevoie de transport pe calea ferată. Sindicaliștii de la Cartel Alfa Gorj ne spun că Bankwatch și Greenpeace intentează procese pe bandă rulantă împotriva carierelor din Gorj. ”Complexul Energetic Oltenia ajunsese pe locul doi la producția de energie electrică, începusem să producem 1.800 MW-1.900 MW, iar acum se sistează activitatea.Închizând cea mai mare carieră pe lignit din Oltenia, înseamnă că se pune cruce la CEO”, ne-a declarat Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
4.081 afisari

22 COMENTARII

    • Cozile astea de topor de la usr, ar trebuii scoase cu șuturi în fund din țară și trimise la stăpânul lor soroș

  1. De ce nu este adus la ordine această coadă de topor netrebnică? Și toți cei care răspund la ordine dinafară… Pedeapsa cu moartea comutată în închisoare pe viață pt acești trădători?

  2. O fi neam cu Radu Berceanu, supranumit si Demolatorul industriei romanesti, mai ales a celei extractive. Imi aduc aminte cu câta sfătoșenie ne „ convingea„ ca este mai bine sa cumparam carbune ieftin din Polonia, ca al nostru este scump si mai slab calitativ. Si nu este singurul exemplu. Adevarata distrugere a economiei romanesti atunci s-a facut, pe vremea lui Constantinescu, care s-a dezis de actiunile guvernamentale, primul ministru, Radu Vasile, la fel, lasand totul pe mana a doi netrebnici, Basescu, la transporturi si negociator cu vestul pentru actiunile de desfiintare/instrainare a bancilor, a industriei, transporturilor romanesti, iar Berceanu un silitor executant, pentru ce avea in subordinea ministerului sau, industrie si comert. Atunci sau semnat documentele care au pus bazele instrainarii ultrioare a bancilor, industriei extractive petroliere si gazelor, inchiderea multor mine si unitati industriale, s-a pus bazele distrugerii CFR, stoparea modernizarii infrastructurii rutiere, si cate alte asemenea „ binefaceri „ pentru romani. Nefiind deloc prost, dupa schimbarile de opinii privind aceste distrugeri, s-a dat la fund, consumand in tihna agoniselile tainurilor primite pentru serviciile deosebite aduse marelui capital strain. O fi si ăsta tot din stirpea Bercenilor, care trebuie sa desavarseasca ce a inceput mentorul, si poate tatal, unchiul, sau alt tip de neam.

  3. Ne dam seama ca astia ca o gasca supusa astora din afara nu ne mai lasa nimic , nu mai vor sa traim normal ne baga pe gat toate ordinele dezaxate ale altora?

  4. In urma cu ceva ani,Soros spunea,cu o siguranta de sine dezarmanta,ca ONG-multe dintre ele finantate de catre el- vor inlocui…guvernele.La noi se vede treaba ca se implineste vrerea acestui criminal.Dar,vina o poarta indivizii tradatori de tara,care pentru cativa craitari si-ar vinde si pe cele care i-au fatat…

    • S-au umplut de bani pe câteva generatii, si scursurile trādātoare autohtone. Trebuie refācutā evidenta cu toti vânzātorii de tarā, din ’89 pânā azi, si tata glontul pentru toti. Altminteri vor veni mereu su mereu altii iar rimânii nu mai au nici un drept sa se vaite. Au trecut 32 de ani de jaf ai cotropire, da-o-n mortii ei de treaba!

    • De ce? Nu zic nu, au avut o poziție justă și s-au luptat împotriva waxului și restricțiilor, dar doar atât.

  5. Nu este numai vina lui ci și a sistemului judiciar care dă decizii contra interesului național și nu-i trimite la plimbare pe acești trădători de țară și sabotori ai economiei naționale. Să ne amintim și de piedicile puse construcției de autostrăzi pe motiv de lilieci, urși și alte lighioane. Guvernanții ar trebui să ia unele măsuri împotriva acestor lichele grupate în tot felul de ONG-uri, care sabotează orice activitate de dezvoltare în România invocând ca pretext protecția mediului.

  6. se pare ca tot mai dati vina pe ovrei. ei neau lasat in urma in tara asta jeguasa pe care o conducem de cel putin o suta de ani. fantoma ovreilor ne va speria pentru inca o suta. si dupa aia ce BOOGEY MAN vom alege cand nu mai sunt jizii?

  7. Cainii latra si ursul merge. Asa ar trebui sa se intample!
    Sa nu-i bage nimeni in seama pe tradatori pana cand stapanii lor, nemultumiti de ei , le vor taia sponsorizarile.

  8. cu usr-ul este clar ca lumina zilei , ce este rau pentru tara asta vrea si usr , nu merita comentat . problema este ca si parchetul si sri si dna sint platite de germania ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger