AcasăSOCIALUSR-PLUS îşi pune iubitorii de animale din Timişoara în cap! Proiect controversat...

USR-PLUS îşi pune iubitorii de animale din Timişoara în cap! Proiect controversat la primăria de pe Bega

porumbeiUSR-PLUS îşi pune iubitorii de animale din Timişoara în cap! Proiect controversat la primăria de pe Bega

USR-PLUS propune ca timişorenii care hrănesc animale sau păsări, inclusiv porumbei, pe domeniul public sau privat al oraşului să fie amendați.

Proiectul vrea interzicerea hrănirii în spaţiul public a animalelor şi a păsărilor și amenzi de până la 200 de lei.

Cum au explicat USR-iştii acest proiect?

Rodica Militaru și Răzvan Stana, doi dintre consilierii locali USR-PLUS care au gândit acest proiect, au explicat într-o conferință de presă care a fost rațiunea acestui proiect care a iscat valuri de reacții în spațiul public.

Dorim să găsim un echilibru pentru ca toţi cetăţenii să se simtă confortabil în oraş. Una este să hrăneşti ocazional un animal pe stradă, inclusiv porumbei, şi altceva este să goleşti sacul cu pâine pe stradă.

Când mergi să hrăneşti sistematic cinci animale pe un teren, pe o stradă, acesta este un abuz care poate crea probleme cetăţenilor, există mizerie şi agresivitate (din partea animalelor, n.r.).

Nimeni nu va amenda un copilaş care va hrăni cu o mână de grăunţe porumbei, dar altceva este să mergi cu sacul„, a declarat consilierul local Răzvan Stana, medic veterinar.

Pretind că animalele ar aduce boli

Să știți că sunt columbofili, oameni specializați în creșterea porumbeilor, care nu recomandă hrănirea de către oameni, pentru că duce la creșterea numărului de porumbei și duce la răspândirea bolilor în rândul oamenilor.

Acum 60 și ceva de ani, tata mi-a făcut poze hrănind porumbeii, doar că erau mult mai puțini atunci.

Ei oricum nu vor muri de foame. Acești porumbei, cu excrementele lor, distrug fațadele clădirilor, distrug statuile, s-au renovat multe clădiri, frumos, în centru. Cum vor fi până în 2023?„, a spus Rodica Militaru.

Altfel, așa cum scrie și în regulamentul pentru animalele de companie, va fi voie cu câinii sau cu pisicile în mijloacele de transport în comun din Timișoara. Cu câteva condiții ce trebuie respectate, în caz contrar pot fi aplicate amenzi între 250 și 500 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
467 afisari

5 COMENTARII

  1. Uneori intentiile bune ale unor semeni de-ai nostri, produc unele consecinte neagreate de toata lumea si cred ca in cazul de fata cei IMPOTRIVA cam au dreptate. Efectele nedorite sant vizibile la tot pasul si uitandu-ne in „ograda” altora , nu cred ca administratiile unor orase (nu putine) din vest au luat masura amplasarii unor dispozitive ci tepi pe cladirile, statuile sau alte obiective „vizitate”de impricinati. Asa ca mai usurel cu critica…

  2. asta e gandire progresista occidentala ca si acolo au discursul asta sa omoare tot ca fac mizerie , ca manaca culturile ca etc dar astia distrug ecosistemul .

  3. Unii nu iubesc animalele,nu-l acepta sub nicio forma pe Dumnezeu,familia e un lucru perimat,dar tin cu dintii sa ne conduca.Noi suntem de vina ca aceptam toate astea.

    • Adica, carevasazica, daca nu iubesti animalele nu crezi in Dumnezeu, nu crezi in unitatea familiei ??/ Pai, unde scrie asta, ca Biblia care-i cuvantul Domnului ne spune exact ce trebuie sa stim despre animale… Ma tem ca „agereala” matale-i cam subreda. Ia, mai reflecteaza (cum ar spune marius Chicos…stii mata).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger