AcasăSOCIALUPDATE. Protestul fermierilor continuă. Negocierile cu Ciolacu, fără rezultat!

UPDATE. Protestul fermierilor continuă. Negocierile cu Ciolacu, fără rezultat!

UPDATE. Protestul fermierilor continuă. Negocierile cu Ciolacu, fără rezultat!

Protestele din capitală continuă și astăzi, 12 ianuarie 2024. Fermierii și transportatorii au anunțat că nu vor opri manifestația, chiar dacă au reușit să discute personal cu premierul Marcel Ciolacu.

Prefectul i-a preluat pe protestatari

Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, a mers vineri, 12 ianuarie, pe Centura Capitalei în localitatea Afumați, acolo unde sute de fermieri și transportatori protestează. Prefectul a venit cu 250 de porții de ceai pentru protestatari și a invitat o delegație de 10 persoane la consultări cu premierul Marcel Ciolacu.

Cererea despre care Rareș Hopincă spunea că este de la un „partid extremist” este formulată în numele senatorului Diana Ivanovici Șoșoacă.

În cerere se „solicită aprobarea și autorizarea unui meeting, la care vor face parte transportatorii, agricultorii și fermierii, în interesul acestora, respectându-le drepturile fundamentale consfințite prin Constituția României”.

Cererea stipulează autorizarea protestului în Piața Victoriei, începând de vineri, 12 ianuarie, până pe 21 ianuarie și a fost adresată primarului Capitalei, Nicușor Dan.

„Vă putem ajuta și cu transportul cu mașinile. Mergem pentru întâlnire cu dl. prim-ministru pentru vă prezenta doleanțele dvs. și pentru identifica soluțiile cât mai grav mic posibil. 

Dla cel mai înalt nivel al Guvernului României există disponibilitate de dialog, vrem să  luăm toate aceste revendicări, să le analizăm și să găsim împreună cele mai bune soluții. Par asta este încă dată. Reiterez invitația la dialog…”, a precizat prefectul Capitalei.

La nici o oră, protestatarii au ajuns la Guvern, împreună cu prefectul

Un grup de reprezentanți ai miilor de protestatari care au paralizat Bucureștiul, au fost aduși la Palatul Victoria, de către prefectul capitalei, Rareș Hopincă.

Aici fermierii și transportatorii au discutat direct cu premierul Marcel Ciolacu despre nemulțumirile care i-au făcut să iasă în stradă, în număr atât de mare.

În urma discuției, premierul Marcel Ciolacu a comunicat că „au fost analizate problemele semnalate de reprezentanții celor două sectoare de activitate, soluțiile legale în acord cu normele la nivel european, precum și modalitatea de aprobare a acestora”.

V-am invitat la discuții pentru că doar prin dialog și stând împreună la aceeași masă vom găsi rezolvare la problemele pe care le-ați ridicat. Și noi, la Guvern, și dumneavoastră, ne dorim ca lucrurile să meargă cât mai eficient.

Din partea Guvernului avem toată deschiderea să găsim soluțiile potrivite, corecte și aplicabile. Pentru asta, după ce am centralizat doleanțele, trebuie să găsim soluțiile, în grupuri de lucru din care să facă parte toți cei care cunosc în detaliu fiecare nemulțumire semnalată”, a afirmat  Ciolacu.

Plan de urgență al Guvernului

Guvernul a anunțat că s-a stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele și instituțiile cu atribuții în soluționarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii.

Luni, 15 ianuarie, se va reuni primul grup de lucru pe problematica agriculturii, la care vor participa și reprezentanții ministerelor cu atribuții în domeniu.

Marți, 16 ianuarie, va avea loc o întâlnire pe problematica transporturilor, de asemenea, cu participarea reprezentanților ministerelor cu atribuții în domeniu.

Miercuri, 17 ianuarie, va avea loc grupul de lucru pe problematica asigurărilor de răspundere civilă auto.

Dialogul va continua pe marginea soluțiilor care ar putea implica modificări legislative, astfel încât să fie pregătite, agreate și avizate proiectele de acte normative într-un timp cât mai scurt.

 

author avatar
Mihail Ioan
545 afisari

6 COMENTARII

  1. Ooo, zic guvernatorii ca de….luni o sa faca un grup de lucru? Ii enerveaza si mai mult pe oamenii astia.De ce nu sambata-duminca?
    Se odihnesc mai marii dupa concedii?
    Au o lene in ei? De ce nu dezamorseaza tensiunea?
    Prefectul mai suparat ca protestatarii, zice ca s-au platit subventiile, cei din strada, zic ca nu.Cine minte?

  2. Stați liniștiți în case bucurocilor. Când acești oameni care protestează la porțile voastre, va aduc mâncare bună și ieftină sa va umpleți burdihanele, când veniți prin țară și ne miram unde mai băgați atâta în voi, va convine dar acum când au nevoie de voi sa- i ajutați , vă faceți ca plouă. Un ceai, o mâncare, un protest, cât de mic n-am văzut, bine că pe ukroci era mai mai să-i duceți în brațe la adăpost, deși valizele erau pline cu bani pe care n- o sa- i vedeți decât în filme. Vă așteptăm în vizită și o sa vedeți ospitalitate în țară. Halal…

  3. Sa-l înțelegem și pe domnul ciolacu ca reprezentant al fsn!Fsn nu are de unde fura cat ar vrea si atunci de unde sa faca concesii ?

  4. Eu nu stiu de ce ar sta cineva de vorba cu ciolacu…. ala ar vinde si pe mã-sa daca ii cer stapanii lui

  5. Ce negocieri sa porti cu o sluga? Are sluga putere de decizie? Nu. Ea executa doar ordinele stapanilor.

  6. Asteapta sa se sature si de frig si sa plece oamenii . mai vin cativa spargatori de protest sa spuna ca-i protest politic , de parca protestul politic este interzis .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger