AcasăSOCIALUntold 2021 a "terminat" Cluj-Napoca! De ce se pregăteşte oraşul de scenariul...

Untold 2021 a „terminat” Cluj-Napoca! De ce se pregăteşte oraşul de scenariul galben

cluj covidUntold 2021 a "terminat" Cluj-Napoca! De ce se pregăteşte oraşul de scenariul galben

Oraşul Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori şi, dacă aceasta nu va scădea sub doi la mie, municipiul va intra de vineri în scenariul galben, care presupune o serie de restricţii pentru populaţie.

În judeţul Cluj, rata de infectare este de 1,6/1.000, iar 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au depăşit incidenţa de 2/1.000. Cea mai mare incidenţă este în comuna Cătina, 6,58/1.000.

Municipiul e sub observaţie

Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard.

Mesajul unui medic: ”După Untold, vă așteptăm!”

Medicul Teodora Iacob de la Clinica de Boli Infecțioase Cluj a transmis un mesaj scurt la încheierea unuia din cele mai mari festivaluri din țară:

După Untold, vă așteptăm”. Medicul clujean a ilustrat mesajul de pe Facebook cu o fotografie în care apare alături de alți colegi, medici și asistete, echipate în combinezoane de protecție.

Dr. Simin Aysel Florescu, medic infecționist la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București a scris la rândul său pe Facebook un mesaj foarte direct îndemnându-i pe români să se vaccineze.

Avem 2/3 din nația asta care nu vrea să priceapă nimic. Clasicul „Gică contra”, dar surpriză: de data asta, „contra” este împotriva propriei vieți și sănătăți”, a postat conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu.

author avatar
Andrei Ștefan