AcasăSOCIALUnitatea de pompieri Perșani, singura construită în București în ultimii 32 de...

Unitatea de pompieri Perșani, singura construită în București în ultimii 32 de ani, de către comunitatea Sectorului 4, a fost dată în folosință

Prima unitate de pompieri, construită de către comunitatea Sectorului 4, și singura realizată în București în ultimii 32 de ani, a fost dată în folosință, pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, în prezența primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, a prim-ministrului Marcel Ciolacu și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Unitatea, situată în strada Perșani nr. 2, din sectorul 4, este parte componentă a unui sistem integrat pentru intervenții în situații de urgență, din care mai fac parte Unitatea de Primiri Urgențe, precum și Secția pentru tratarea marilor arși (cu 3 paturi) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, obiective de investiții realizate tot de către Sectorul 4. În cadrul acestui sistem integrat de protecție civilă, noua stație de pompieri va funcționa în subordinea Detașamentului de pompieri „Pieptănari” și va deservi, în primul rând, zona de sud a Capitalei, respectiv Sectoarele 4 și 5, precum și o zonă semnificativă a județului Ilfov.

Practic, prin această investiție realizată de către comunitatea Sectorului 4, cu contribuția celor de la Totul Verde. S.A., timpii de intervenție vor fi semnificativ diminuați, în cazul în care salvatorii vor fi nevoiți să intervină în situații de urgență, semnalate în cele două sectoare ale Capitalei sau în localitățile din sudul Bucureștiului.

„Tot ceea ce facem aici, în comunitatea Sectorului 4, este legat de ideea de protejare a vieții. Această unitate de pompieri, construită în mijlocul unei comunități ignorate mulți ani, nu este o investiție singulară. Am început cu amenajarea secției de Mari Arși de la spitalul Bagdasar Arseni, am continuat ridicând de la zero Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital, iar acum, cu această unitate ISU, închidem un circuit integrat, menit să protejeze și să salveze vieți. Evident, nu ne oprim aici. Începem în curând construcția unei noi maternități, iar împreună cu spitalul de Pneumologie, realizăm o secție nouă, tot aici, în Sectorul 4. În plus, urmează construcția unui pavilion de chirurgie pentru spitalul de Stomatologie, ce va fi deschis în maximum 3 luni. Iar asta nu e totul, pentru că în scurt timp, vom avea o unitate de pompieri și în cartierul Tineretului, astfel încât gradul de siguranță al oamenilor din București să crească”, a afirmat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care le-a adresat un mesaj de mulțumire eroilor salvatori cu ocazia Zilei Pompierilor: „La mulți ani și toate cele bune pompierilor salvatori, celor care salvează vieți, uneori cu prețul propriilor lor vieți”.

Importanța construirii acestei unități de pompieri a fost remarcată de premierul Marcel Ciolacu: ”Este prima unitate de pompieri construită în ultimii 40 de ani, dar nu numai în București, în România. Acest lucru se datorează, cum este normal, domnului Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, dar și locuitorilor Sectorului 4. Și este pentru prima oară când o astfel de unitate are și o componentă educativă. Aici poate să vină tineri, copii, pe care dumneavoastră îi puteți învăța cum să se manifeste în situații de urgență. Întotdeauna prevenția și educația salvează vieți omenești. Mă bucur foarte mult că domnul primar are o viziune, pentru că această unitate nu va deservi doar Sectorul 4, ci și Sectorul 5. Are o viziune integrată și de la stația de pompieri la investițiile de la Spitalul Bagdasar și de la noua secție de UPU și la o viitoare stație de pompieri. Asta face diferența dintre primari cum este Daniel Băluță, despre care, n-am nicio reținere s-o spun, e unul dintre cei mai buni primari din România în momentul acesta și primari care intervin punctual și nu înțeleg că totuși au trecut foarte, foarte mulți ani de la Revoluție”, a declarat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

Prezent la eveniment, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situațiii de Urgență a apreciat efortul comunității Sectorului 4. „Asistăm la un moment istoric. Și n-aș fi vrut să zic acest lucru. Aș fi vrut să spun că asistăm la un moment de normalitate. Asistăm, însă, la prima construcție de la zero în Municipiul București. De la Revoluție încoace nu s-a mai făcut așa ceva. Vreau să-i mulțumesc domnului primar și Primăriei Sectorului 4 pentru această realizare, care vine în folosul populației”, a declarat șeful DSU.

Unitatea de pompieri Perșani a fost construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4, are o suprafață desfășurată de 1.100 mp și un regim de înălțime de P+1. Clădirea are în componență o zonă dedicată echipamentelor/mașinilor de intervenție, precum și o zonă administrativă destinată angajaților ISUBIF, cu sală de sport, dormitoare, bucătărie, vestiare, birouri, spații tehnice. Totodată, unitatea are și o componentă educațională, sens în care, aici, copiii și tinerii vor putea fi instruiți de către personal calificat, cu privire la comportamentul necesar în cazul unor situații de urgență.

372 afisari

4 COMENTARII

  1. Clotilda si Nicusor sa ia carnetelul si sa ia notite.
    Vai de sectoru’ 1.
    Asa le trebuie alora care au votat-o cu mandrie userista

  2. Domnul Baluta prim ministru, problema este daca are cu cine sa formeze o echipa dupa chipul si asemanarea dumnealui!? Nu este totul perfect in sectorul 4 , a fost si greu pentru dumnealui care a venit dupa muuulti primari hoti, lenesi si indiferenti, cand imi aduc aminte de Mihalache si Inimaroiu ……., ma intreb unde s-au dus toti banii primariei atunci, nu se facea nimic, colcaiau pietele de mizerie si era plin de chioscuri. atunci s-a distrus foarte mult din spatiile verzi ale sectorului. Sper ca domnul Baluta sa rezolve si problema Parcului Vacaresti, apar acolo mereu blocuri si se ciunteste de viitorul parc pe care. U stiu daca al voi mai vedea vreodata!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...