AcasăSOCIALUnde se oprește apa caldă în București. Lista zonelor în care se...

Unde se oprește apa caldă în București. Lista zonelor în care se vor face lucrările anunțate de Termoenergetica

sursa foto: Facebook/C.M. Termoenergetica București

Se anunță zile foarte călduroase în Capitală, la începutul acestei săptămâni. Doar că în multe blocuri va fi o problemă cu apa caldă. Mai exact, se vor face lucrări la reţeaua de termoficare, despre care s-a anunțat oficial că „impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă”.

Așadar, locuitorii blocurilor din zonele Capitalei în care se vor face lucrări, în zilele ce vin, vor trebui să se descurce cum pot pentru a încălzi apa de care au nevoie pentru igiena corporală sau pentru a spăla vase, de exemplu.

Lucrări de înlocuire, modernizare, reparaţii la reţeaua de termoficare din Capitală

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, luni, 10 iunie, prin intermediul unui comunicat, faptul că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone din Sectoarele 1, 2, 3, 5 și 6 din Capitală.

Pe timpul în care se vor face astfel de lucrări, sute de blocuri din diferite zone ale Capitalei vor rămâne fără apă caldă.

Conform sursei citate, vor fi efectuate următoarele intervenţii:

1. Reţeaua termică primară – conductă Dn 300 mm, între Bulevardul I. Ghe. Duca şi Piaţa Gării de Nord din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către şase puncte termice, 29 blocuri, până în data de 12 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1975, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

2. Reţeaua termică primară – Magistrala 2 Sud – conducta Dn 700mm, în zona Şoselei Ştefan cel Mare din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 14 puncte termice, 102 blocuri până în data de 14 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1974, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

3. Reţeaua termică primară – conductă Dn 600mm, în zona Bulevardului Basarabia din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către cinci puncte termice, 81 blocuri în perioada cuprinsă intre 11 şi 14 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având peste 35 de ani de funcţionare.

4. Reţeaua termică primară – conducta Dn 600mm, în zona Bulevardului Timişoara din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice, 29 blocuri, până în data de 13 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1974, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

5. Reţeaua termică primară – conducta Dn 700mm, pe strada Mihail Sebastian din Sectorul 5. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către şase puncte termice, 50 blocuri, până în data de 14 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1989, această porţiune de reţea având aproape 35 de ani de funcţionare.

6. Reţeaua termică primară – conducta Dn 1000mm, în zona Bulevardului Timişoara din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de blindare a magistralei pentru începerea intervenţiilor necesare înlocuirii conductelor, ce impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă, până în data de 13 iunie 2024, ora 23.00. Lucrarea nu afectează consumatorii şi va fi executată de o firmă terţă, contractul fiind încheiat în cadrul intervenţiilor de primă urgenţă. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1974, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

7. Reţeaua termică primară Primară – conducta Dn 600mm, la Piaţa Moghioroş- din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic în perioada cuprinsă între 11 şi 14 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1970, această porţiune de reţea având aproape 55 de ani de funcţionare.

8. Reţeaua termică primară – conducta Dn 300mm, în zona intersecţiei Bulevardul Iuliu Maniu cu strada Valea Lungă din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către trei puncte termice, 45 blocuri, în perioada cuprinsă între 11 şi 14 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1970, această porţiune de reţea având aproape 55 de ani de funcţionare.

9. Reţeaua termică primară, conductă Dn 300mm, în cadrul Complexului Studenţesc, în perimetrul cuprins între Bulevardul Regie, strada Orhideelor şi Splaiul Independenţei din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar către patru puncte termice, 43 blocuri până în data de 12 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.

Reprezentanții companiei mai anunță că dispeceratele Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Și amintesc faptul că „termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor”.

„Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, se precizează în comunicat.
Reprezentanții Termoenergetica dau asigurări că, „pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”.