AcasăSOCIALUnde se mai angajează românii în 2023. Iată cele mai căutate locuri...

Unde se mai angajează românii în 2023. Iată cele mai căutate locuri de muncă!

Sărăcia îi împinge pe români să-şi schimbe jobul şi domeniul. "Foamea" după salarii mai mari se vede peste tot

Start dinamic pe piaţa muncii. În luna ianuarie s-au înregistrat cu 15% mai multe joburi şi cu 34% mai multe aplicări faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

După ce anul trecut a dus piaţa muncii pe noi culmi din punct de vedere al activităţii, 2023 începe la fel de dinamic.

Jobul de şoferi şi asistenţi, printre cele mai căutate

Cei mai mulți dintre români au aplicat pentru posturile de șoferi, asistenți medicali, ingineri sau contabili. La mare căutare sunt și meseriile care se pot practica de acasă, adică job-urile remote.

Cel mai căutat loc de muncă a fost cel de șofer, care a înregistrat 35.000 de căutări, urmat de inginer, cu aproximativ 16.000 și job-ul de asistent medical a fost accesat de 13.000 de ori.

Chiar și job-urile de contabil au atras peste 10.000 de accesări, în timp ce operatorii call center au avut aproape 7.000.

Joburile remote, la mare căutare

Joburile remote sunt în continuare de interes pentru candidaţi, astfel că numărul de aplicări a depăşit 100.000 în luna ianuarie, cu 40% mai multe comparativ cu începutul anului trecut.

Datele mai arată că, în prezent, 30% din totalul joburilor disponibile pe platformă în luna ianuarie au fost cu salariul la vedere, comparativ cu anul trecut, când ponderea acestora era de 22%. Mai mult, recrutorii au efectuat cu 55% mai multe contactări în luna ianuarie faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

author avatar
Andrei Ștefan