Cauta

Unde se duc banii românilor? Consultanță pe servicii medicale pentru un spital care nu există

Primarul PNL al Ploieștiului a plătit servicii de consultanță pentru un spital fantomă

Primăria liberală a orașului Ploiești a comis-o din nou. De data aceasta este vorba despre semnarea unui contract de consultanță în managementul serviciilor medicale pentru un spital care nu există. Firma cu care s-a încheiat contractul figurează în datele publice cu zero angajați, dar are ”priză” la spitale, în special pe managementul spitalicesc din județul Brașov.

Să închei un contract de consultanță în managementul serviciilor medicale pentru un spital care nu există și nici nu va exista în următorii 5-10 ani și să mai plătești și 135.000 de lei fără TVA pentru acest lucru este aproape de neconceput. Spun ”aproape” pentru că trăim în România, unde totul este posibil. Primăria orașului Ploiești, condusă de liberalul Andrei Voloșevici, s-a gândit să cumpere mai întâi potcoava, că tot sunt bani publici, că de cal nici vorbă în următorii 5-10 ani, cu indulgență. Contractul a fost semnat în luna martie a acestui an, la doar două luni după ce primarul Andrei Voloșevici a fost achitat de instanță, după ce a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract. ”Și eu am fost surprins la apariția pe firmament a acestui contract, mai ales că, din punctul meu de vedere, ca avocat, acesta nu poate fi realizat. Consiliul Local Ploiești nu a fost informat cu privire la existența acestui contract pentru că nu Consiliul Local stabilește modul concret de cheltuire a banilor, noi limitându-ne doar la a arăta, pe capitole bugetare, cum se repartizează sumele. Va fi interesant să vedem ce explicații publice va da cel care a inițiat acest contract plătit din banii contribuabililor. Există o ruptură fantastică între decizia la  nivelul administrației locale și informarea ploieștenilor. O să solicităm auditului să verifice acest contract”, ne-a declarat av. George Botez, șeful Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local al Municipiului Ploiești.

Se evaluează calitatea serviciilor medicale

Contractul încheiat în martie 2022 a avut ca termen de finalizare data 31 mai 2022.  În aceste trei luni firma de consultanță trebuia, conform obiectului contractului, să consilieze analizarea indicatorilor financiari și medicali ai spitalului, să informeze periodic conducerea și personalul din cadrul unității sanitare cu privire la nivelul de implementare a planului de management și să evalueze calitatea serviciilor furnizate de unitatea sanitară. Mai mult, firma de consultanță a oferit consiliere în domeniul managementului serviciilor de sănătate și siguranței pacientului și pentru dezvoltarea activităților spitalului conform nevoilor de sănătate a populației. ”Prestatorul va presta următoarele servicii: verificarea indicatorilor raportați și recomandări de îmbunătățire a acestora, coordonarea și monitorizarea elaborării de către structurile de la nivelul unității sanitare a documentelor, precum și consiliere în orientarea managementului organizațional pe bază clinică, pentru susținerea asistenței medicale centrată pe pacient”, se arată în contract. Toate acestea pentru un spital care nu există!

Firmă cu zero angajați

Firma de consultanță este din Brașov și figurează în datele publice cu zero angajați. Potrivit SICAP, între 2019 și 2022, firma a încheiat 13 contracte, cele mai multe fiind pe servicii de consultanță management spitalicesc, încheiate cu două spitale din județul Brașov. În 2022, pentru aceleași servicii, firma a reușit să încheie două contracte. Unul pentru Spitalul Municipal de Urgență Ploiești care nu există și al doilea pentru Spitalul Clinic Colțea, din București, unde s-a plătit puțin mai mult de jumătate din suma achitată de Primăria Ploiești.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version