AcasăSOCIALUnde este adevărul? Fiica unei paciente spune că i-a dus mamei sale...

Unde este adevărul? Fiica unei paciente spune că i-a dus mamei sale o aerotermă: ”Mi-a spus că este frig” – VIDEO

Unde este adevărul? Fiica unei paciente spune că i-a dus mamei sale o aerotermă: ”Mi-a spus că este frig” - VIDEO (sursa foto: captură video Digi24)

În timp ce primarul Capitalei a declarat, vineri, că ”în ultima săptămână” nu au existat probleme cu căldura la ”Matei Balș”, s-a aflat că o femeie a cărei mamă a fost transferată la Spitalul Militar, ca urmare a incendiului de la ”Balș”, susține o altă variantă.

Femeia spune că i-a dus pacientei în vârstă de 80 de ani o aerotermă, săptămâna trecută, după ce aceasta din urmă s-a plâns de frig. ”Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. Da, i-am dus o aerotermă. Săptămâna trecută, miercuri. Era frig”, a povestit fiica femeii care fusese internată în pavilionul 5, la etajul 3 al unității medicale afectate de incendiu. ”Mama mea mi-a spus că este frig, da? Atâta”, a mai susținut femeia în fața presei, din apropierea spitalului afectat de incendiul de vineri dimineață.

Întrebată dacă de la spital nu i s-a spus că nu ar avea voie, femeia a răspuns: ”Nu, mi-au spus că pot să-i duc o aerotermă”.

Comandatul intervenției: Au fost afectate patru saloane

Din câte a precizat comandatul intervenției de la ”Matei Balș”, colonelul Orlando Șchiopu, după ce s-a dat alerta, primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului în opt minute. ”Primul apel a intrat în specială la ora 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă”, a anunțat, de la fața locului, colonelul Șchiopu.

Zeci de pacienți au fost transferați la mai multe spitale, după incendiul de la ”Matei Balș”. VEZI AICI.