AcasăSOCIALUnde au ales românii să-şi petreacă minivacanţa de Adormirea Maicii Domnului 2023....

Unde au ales românii să-şi petreacă minivacanţa de Adormirea Maicii Domnului 2023. Destinaţii-surpriză!

romani mare

Surprinzător, dar litoralul nu este, pentru majoritatea românilor, prima opţiune de petrecere a vacanţei de Sfânta Marie 2023. Doar 18,86% dintre rezervări au fost făcute pentru stațiunile de la malul mării, printre care Costinești, Mamaia, Eforie Nord și Neptun.

Minivacanţa începe azi, vineri, şi ţine până marţi, 15 august, inclusiv.

Românii merg la munte

Aproximativ 13,32% dintre rezervările făcute în ultima perioadă au fost realizate pentru zona montană, destinațiile preferate ale românilor fiind Sinaia, Bușteni, Predeal și Bran. Doar 8,65% din totalul rezervărilor din această perioadă au fost făcut pentru destinațiile balneoclimaterice, printre destinațiile preferate fiind Sovata, Praid, Băile Felix și Băile Herculane.

Cei care vor să își petreacă minivacanța de Sfânta Maria departe de jungla urbană pot alege zone mai restrânse, printre care Arefu, Curtea de Argeş, Corbeni, Poienile Izei sau satele săseşti din zona Transilvaniei (Viscri, Meşendorf).

Poliţiştii, pe străzi

Aproximativ 3.900 poliţişti efectuează controale la frontiere în minivacanța de Sfânta Maria. Poliția de Frontieră Română a transmis mai multe recomandări pentru românii care, zilele acestea, călătoresc în afara granițelor ţării.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale ale PFR s-au suplimentat arterele de control, în funcţie de configuraţia fiecărui punct şi de dinamica valorilor de trafic, s-a suplimentat personalul planificat la controlul documentelor, precum și echipamentele de control folosite, fiind utilizate inclusiv staţii mobile, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren,” transmite Poliția de Frontieră.

author avatar
Andrei Ștefan