AcasăSOCIALUna caldă, alta rece cu bonurile de masă, în 2024. Creşte valoarea...

Una caldă, alta rece cu bonurile de masă, în 2024. Creşte valoarea lor, dar se și taxează cu 10%

Valoarea tichetelor de masă a crescut de la 1 ianuarie 2024, dar se și taxează cu 10% în contul contribuției pentru sănătate. Valoarea bonurilor de masă a urcat la 40 de lei, de la 35 de lei cât este în prezent.

Firmele care le acordă angajaților acest beneficiu vor plăti însă și CASS de 10%.

Nu toţi angajaţii vor beneficia de majorare

Majorarea valorii tichetelor de masă nu este însă obligatorie pentru angajatori, suma de 40 de lei reprezentând plafonul maxim care poate fi acordat. Această valoare maximă de 40 de lei o să se mențină cel puțin până în septembrie 2024, când ar putea avea loc o nouă majorare.

Teoretic, peste trei milioane de angajați români primesc tichete de masă, dintre care 1,2 milioane de angajați la stat și peste două milioane de angajați la privat.

Bonuri de masă de 880 lei

Pentru un angajat care lucrează 22 de zile, valoarea tichetelor de masă obținute va fi de 880 de lei, în 2024. Tichetele de masă sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, în baza Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

De asemenea, acordarea lor se poate face atât în cazul angajaților cu normă întreagă, cât și în cazul celor cu normă parțială. Angajatul poate primi în fiecare lună un număr de bonuri de masă echivalent cu numărul de zile lucrate efectiv.

author avatar
Andrei Ștefan
1.278 afisari

1 COMENTARIU

  1. Huooo… ĂȘTIA VOR SĂ IMPOZITEZE TOT!!! TOT-TOT!
    ȘI AERUL PE CARE-L RESPIRĂM AR VREA SĂ-L IMPOZITEZE!

    E NEVOIE URIAȘĂ DE BANI PENTRU CEI TOXICI ȚĂRII: SPECIALII ȘI BUGETARII!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger