AcasăSOCIALUn urs a pus pe jar autoritățile: Animalul a intrat într-o casă...

Un urs a pus pe jar autoritățile: Animalul a intrat într-o casă din Harghita. Ce a urmat

Un urs a pus pe jar autoritățile: Animalul a intrat într-o casă din Harghita. Ce a urmat (sursa foto: alba24.ro)

A fost alertă în rândul autorităților din Harghita, care au intervenit pentru alungarea unui urs. Animalul sălbatic a ajuns la un moment dat într-o casă, al cărui proprietar, din fericire, nu se afla în locuință. De la Jandarmeria harghiteană s-a aflat că vânătorii s-au văzut nevoiți să folosească arma. Totul, după ce ursul ar fi devenit agresiv. Animalul a fost rănit.

Alerta s-a dat, așadar, într-o localitate din județul Harghita. Mai exact, în orașul Bălan. Marți seară, o femeie a semnalat prezenţa a trei urşi pe strada 1 Decembrie 1918 din acest oraș, potrivit news.ro.

După ce a venit această sesizare, către zona respectivă s-au îndreptat atât jandarmii, cât și reprezentanți ai unei asociații de vânători. Odată ajunși, au observat un urs în perimetrul locuințelor, până să fie alungat din zonă, animalul ajungând la un moment dat într-o casă. Din fericire, locatarul nu se afla în incintă.

Jandarmerie: A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv

„La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie, care împreună cu reprezentanţi ai asociaţiei de vânători şi primarul localităţii au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuinţelor.

Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil. A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenţie, ursul fiind astfel, rănit”, se menționează într-un comunicat al Jandarmeriei Harghita.

Potrivit aceleiași surse, animalul a fost alungat în pădurea din apropiere. În cursul dimineții de miercuri urma să se încerce găsirea ursului rănit.

Anunț de la Primărie

De altfel, încă din cursul zilei de marți, 5 aprilie, pe pagina oficială de Facebook a Primăriei orașului Bălan fusese postat un mesaj prin intermediul căruia locuitorii erau îndemnați să sune rapid la numărul unic de urgență, 112, în cazul în care observă un urs în localitate.

„Pe fondul reapariției cazurilor de prezență a urșilor în vecinătatea orașului, vă supunem atenției următorul anunț:

În cazul în care sesizați în localitate prezența urșilor, rugăm cetățenii orașului Bălan să sune de îndată la numărul de telefon pentru urgențe 112, pentru a putea interveni jandarmeria, respectiv vânătorii să îndepărteze primejdia și ulterior să raportăm la minister situația de fapt al acestei probleme mari”, se menționează, între altele, în mesajul respectiv.