AcasăSOCIALUn primar PSD se opune testelor de salivă în şcoli! Cu ce...

Un primar PSD se opune testelor de salivă în şcoli! Cu ce alternativă a venit edilul

teste salivaUn primar PSD se opune testelor de salivă în şcoli! Cu ce alternativă a venit edilul

Marian Dragomir, primarul din Brăila, a făcut un apel către autorităţi să renunţe la testarea elevilor în şcoli, din cauză că profesorii n-ar fi instruiţi în acest sens. În schimb, edilul cere ca micuţii să fie testaţi acasă, de părinţi.

Primarul orașului Brăila a anunțat pe Facebook că „testarea elevilor la domiciliu și nu în școală, în absența părinților” este mandatul reprezentanților primarului și consilierilor municipali PSD în consiliile de administrație ale grădinițelor, școlilor și liceelor.

Acuză că se încalcă demnitatea profesorilor

Testele cu salivă vor fi folosite pentru prima dată joi, pe 2 decembrie, în ziua în care se vor relua cursurile după mini-vacanța de Sfântul Andrei și de Ziua Națională.

Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educației. Apreciez implicarea cadrelor didactice dar rolul acestora este educativ și nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite.

Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să …. Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor și părinților vor fi respectate.

Vă doresc multă sănătate și puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică”, a anunțat, pe Facebook, primarul Marian Dragomir.

Testele de salvă, livrate dezasamblate

Testele de salivă pentru elevi au ajuns pe componente ambalate separat nu numai la școlile din România, ci și din restul Europei, a declarat sâmbătă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că așa a fost procedura de achiziție.

El spune că inspectoratele școlare și directorii de școli vor găsi soluții pentru distribuirea testelor, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că și testele antigen au fost achiziționate în aceleași condiții.

author avatar
Andrei Ștefan