AcasăSOCIALUn nou weekend-record, la mare. Unde au ajuns oamenii să facă plajă,...

Un nou weekend-record, la mare. Unde au ajuns oamenii să facă plajă, din cauza aglomeraţiei, este incredibil! (VIDEO)

litoral plaja

Cel puțin 300.000 de turiști se vor distra în staţiunile de la mare, în acest weekend. Oamenii au luat litoralul cu asalt încă de vineri dimineaţă, când s-au creat ambuteiaje pe A2 şi pe rutele care duc către locaţiile principale.

Pe șosele a fost haos. Mii și mii de mașini s-au revărsat către mare, însă migrația nu s-a oprit mai ales că se apropie Ziua Marinei. Pe plaja din Costinești firele de nisip sunt în minoritate. Distanța dintre cei care se bronzează este de câțiva centimetri. Practic, se stă om lângă om.

Oamenii fac plajă pe digurile de beton

Cei mai mulți dintre turişti au constatat că dacă vor să stea la plajă în Costinești și Eforie trebuie să accepte că mai sunt locuri libere doar pe digurile de beton.

Cu greu poți păși pe plajă fără să lovești pe cineva. Unii și-au adus umbrele, alții saltele și chiar piscinele gonflabile pentru copii.

La o primă estimare făcută de autoritățile din turism, în Costinești se înghesuie 90.000 de turiști și mai sunt așteptați și alții. Este cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc, dar și locul unde se leagă multe iubiri.

Cel mai aglomerat weekend al sezonului

Reprezentanții din turism susțin că acesta este începutul celui mai aglomerat weekend din acest sezon estival. Duminică, este şi Sf. Maria, adică Ziua Marinei, un motiv în plus pentru turişti ca să meargă la mare.

Dacă vine vorba de cazare, agenţiile de turism anunţa că mai sunt doar doua-trei camere libere pe tot litoralul românesc. Partea bună e că vremea este perfectă de plajă, iar apa mării este caldă. Atenţie însă la curenţi şi valuri! Salvamarii sunt şi ei în alertă.

 

author avatar
Andrei Ștefan