AcasăSOCIALUn nou ŞOC pentru şoferi: poliţiştii le vor lua bani fără număr

Un nou ŞOC pentru şoferi: poliţiştii le vor lua bani fără număr

Anul 2023 va aduce noi bătăi de cap pentru şoferi. Conducătorii auto care încalcă legile de circulaţie şi sunt prinşi de poliţiştii de la rutieră sau produc un accident pentru care este nevoie intervenţia poliţiştilor ar putea plăti amenzi mai mari, de la anul.

Toate aceste probleme se adaugă la scumpirea carburanților și traiul din ce în ce mai greu, în general, în România.

Salariul minim la creşte la 3.000 lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat creşterea salariului minim brut pe economie. Se vorbeşte despre creşterea acestuia la valoare de 3.000 lei din 2023. În aceste condiţii, de anul viitor ar putea creşte şi amenzile rutiere.

Calcularea punctului de amendă este strâns legată de valoarea salariului minim brut pe economie. Mai exact, valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie.

Punctul de amendă ar creşte la 300 lei

Punctul de amendă ar putea creşte de la 145 lei cât este în prezent, la 300 lei, asta dacă nu va fi luată din nou decizia de a îngheţa valoarea lui, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani.

În acest moment, amenda maximă pentru persoane fizice (20 de puncte de penalizare) este de 4.460 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenda maximă (100 de puncta de penalizare) este de 22.300 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.677 afisari

6 COMENTARII

 1. Ar trebui sa dea la 3 puncte amenda.
  Adica ai un punct ai doo hop la al 3 marci in casa si iar iauzi una ia uzi 2 iauzi 3 sa dam batai hei hei..Ca Cetepulean cand era cel mai tare la presa acum e cel mai prost. Esti tare 1 2 faze a treia esti prost .

 2. „valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie.”
  -ce metoda de trishare,
  pare comunista, nu respecta distantza sociala data de venit……

 3. E pentru fraieri, șmecheri au lăsat portițe pe care acționează corupții din partide, servicii, parchet, judecatorii, clanuri de tot neamul, Polițiști speciali etc.
  Amenda e că o barieră uni se opresc la ea alți o dar.

 4. Andrei Stefan, este o varză in capul tău. Ne spui că amenzile se adaugă la scumpirea carburanților si la traiul din ce în ce mai greu. Măi copilul ploii, imagineazăți că în țara asta mai sunt și șoferi care circulă corect, fară să plăteasca amenzi. Ce grijuliu ești cu cei care nu respectă legea!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri