AcasăSOCIALUn nou caz de variola maimuței în România. Ce s-a aflat de...

Un nou caz de variola maimuței în România. Ce s-a aflat de la MS despre bărbatul de 37 de ani

Un nou caz de variola maimuței în România. Ce s-a aflat de la MS despre bărbatul de 37 de ani (sursa foto: Ministerul Sănătăţii - România/Facebook)

Încă un caz de variola maimuței a fost diagnosticat în țara noastră. Este al cincilea caz înregistrat în România, până la această dată.

O scurtă informare venită marți, 21 iunie, de la Ministerul Sănătății (MS) indică faptul că este vorba de un bărbat în vârstă de 37 de ani. Tânărul nu a fost internat în spital, aflându-se acasă, în izolare.

MS: Pacientul are o formă ușoară a bolii

„Simptomele au apărut pe data de 18 iunie iar infecția a fost confirmată astăzi în urma investigațiilor de laborator. Pacientul are o formă ușoară a bolii și este izolat la domiciliu”, se menționează în comunicatul Ministerului condus de către Alexandru Rafila.

La începutul săptămânii trecute, mai exact pe 13 iunie, se anunța primul caz de variola maimuței diagnosticat în România, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani din București. Între timp, MS a mai informat că au fost diagnosticate alte trei cazuri de variola maimuței, până la cel de marți, 21 iunie.

564 afisari

3 COMENTARII

  1. Cam multi cur(iculum)isti in Romanica. Vivat paradele. Felicitari bucalistilor privitori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger