AcasăSOCIALUn nou carambol pe Autostrada Soarelui. Circulația pe A2, afectată

Un nou carambol pe Autostrada Soarelui. Circulația pe A2, afectată

accident

Un accident rutier, în care au fost implicate patru autoturisme, a avut loc luni dimineață, pe Autostrada Soarelui, îngreunând traficul pe sensul de mers spre litoral.

Incidentul rutier a avut loc la kilometrul 104, în zona Drajna, transmit autoritățile. În accident sunt implicate 10 persoane, dintre care o victimă este rănită ușor, potrivit ISU Călărași.

Din cauza accidentului, traficului este aglomerat pe sensul de mers înspre litoral.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (07.15), pe Autostrada Soarelui, este aglomerat pe tronsonul Drajna Fetești, pe sensul de mers către litoral. În zona kilometrului 103+500, pe sensul către litoral, a avut loc o tamponare în care au fost implicate patru autoturisme. Autovehiculele au fost scoase pe banda de urgență.”, transmite Centrul InfoTrafic.

În condițiile în care traficul rutier pe Autostrada Soarelui este foarte intens către litoral, centrul recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii, să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate, iar, în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până ce intensitatea circulației mai scade.

Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni pe Autostrada Soarelui a avut loc un carambol fără precedent. 55 de mașini au fost lovite în 4 accidente în lanț, circulația fiind blocată ore în șir.

author avatar
Andreea Vlad