AcasăSOCIALUn nou cămin pentru bătrâni a fost inaugurat în sectorul 1

Un nou cămin pentru bătrâni a fost inaugurat în sectorul 1

centruUn nou cămin pentru bătrâni a fost inaugurat în sectorul 1 / foto: facebook.com/dan.tudorache.primar.s1

Primăria sectorului 1 a inaugurat, miercuri, un nou centru social, cu o capacitate de 120 de locuri, unde persoanele vârstnice beneficiază de servicii la standarde europene.

Noul Complex de Servicii Sociale pentru vârstnici se află pe Bulevardul Luptătorilor nr. 40 și este gata să îi primească pe beneficiari. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, pe pagina sa de Facebook. „Seniorii au aici toate condițiile pentru un trai liniștit și decent. Așa cum este și firesc într-o Românie normală.”, a transmis acesta.

Aici vor putea fi întâlniți bătrâni din toate categoriile sociale. Noul centru va oferi servicii de îngrijire la fel ca cele din domeniul privat.

„Imobilul a fost complet renovat, igienizat, tot mobilierul este recent achiziționat și are instalații sanitare și echipamente medicale noi. Ca nivel al dotărilor, rivalizează cu cele mai bune centre de îngrijire din domeniul privat.”, a declarat primarul Sectorului 1.

foto: facebook.com/dan.tudorache.primar.s1

Centrul este în curs de autorizare de către Direcția de Sănătate Publică București (DSPB).

Cerinţele pentru un loc în căminele pentru bătrâni sunt foarte mari

Cele o mie de locuri din căminele pentru bătrâni din Bucureşti nu acoperă decât în foarte mică măsură cerinţele în acest domeniu. În sectorul 1 există numeroase persoane vârstnice. În acest scop, Primăria sectorului 1 a anunţat că intenţionează să construiască cel puţin încă un astfel de aşezământ.

author avatar
Andreea Vlad