AcasăSOCIALUn nou "azil al groazei" în Bucureşti. Bătrânii dormeau la grămadă în...

Un nou „azil al groazei” în Bucureşti. Bătrânii dormeau la grămadă în subsol

azilele groazei

Autorităţile susţin că au depistat un nou „azil al groazei” în Bucureşti. L-au găsit în Sectorul 4. Bătrânii dormeau la grămadă în subsolul căminului.

Este vorba despre un azil care fusese închis de autorități în urma controalelor din iulie.

Poliţia a primit un telefon anonim

În 22 august, la ora 23:23, Secția 16 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către o persoană anonimă cu privire la faptul că la adresa respectivă funcționează un azil de bătrâni unde aceștia sunt cazați în condiții improprii. La fața locului au mers polițiști care au făcut verificări.

Au constatat că la adresa respectivă funcționează azilul de bătrâni „La Vecinul cel Bun”, iar în locație au fost identificate 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 erau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea.

Azilul a fost închis

Administratorul azilului a declarat că persoanele care dormeau la subsol au fost cazate în acel loc deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrări de renovare, dispuse în controalele anterioare de instituțiile cu atribuții în domeniu.

La fața locului au mers echipaje SMURD, ale ambulanței, pompieri şi DGASPC, care au efectuat verificări specifice. Azilul în cauză a fost închis în urma unui control efectuat de echipa complexă în luna iulie.

author avatar
Andrei Ștefan