AcasăSOCIALUn nou an şcolar, aceeaşi RUŞINE: judeţele în care elevii merg la...

Un nou an şcolar, aceeaşi RUŞINE: judeţele în care elevii merg la toaletă în fundul curţii

Luni, 11 septembrie, începe un nou an şcolar. Din păcate, autorităţile noastre se prezintă la fel de ruşinos: cu toalete în fundul curţii, printre alte nereguli.

189 de școli din România au WC-urile în curte sau „neconforme”, după cum susține ministrul Educației, Ligia Deca.

Au lucrat la doar 62 de şcoli

În ultimul an, în cazul a 62 de școli au fost efectuate lucrări pentru ca grupurile sanitare să fie în interiorul școlii. Ligia Deca anunță că sunt bani pentru acest tip de modernizări, dar spune că Ministerul Educației nu poate rezolva singur problema.

Deca a precizat că cele 189 de școli cu WC în curte se aflăă în 148 de unități administrativ-teritoriale.

„În ceea ce privește situația grupurilor sanitare neconforme, pot să vă spun că în ultimul an s-au finalizat lucrările la 62 de unități de învățământ.

Deci, pentru 62 de școli nu mai suntem în situația în care grupul sanitar să nu fie în incintă sau să nu fie conform.

Potrivit ultimelor date transmise de către inspectoratele școlare și prefecturi, la acest moment există 189 de unități de învățământ cu grupuri sanitare neconforme, grupate în 148 de unități administrativ-teritoriale”, a spus Ligia Deca.

Lista ruşinii: Teleorman, Vrancea și Vaslui

Aşadar, ar mai fi peste 200 de școli cu toaleta în curte. Doar în Dolj ar fi 22 de astfel de unități școlare. Statistic, în luna iulie 2023, Vaslui era județul din România care „domina” la capitolul toaletelor în curtea instituției. Acolo, nu mai puțin de 111 unități școlare mai au încă wc-uri în fundul curți.

În Teleorman sunt 52 de instituții de învățământ fără toalete, iar în județul Olt sunt 42, afirma acest post.

În Buzău, 12 unităţi de învăţământ din judeţ nu deţin autorizaţie sanitară, iar 64 (13,25% din total) au grupuri sanitare în exteriorul clădirilor, racordate la fose septice, arată un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din acest județ, cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar.

În Botoșani, din 470 de unități școlare, 20 mai sunt în această situație.

În Sibiu, Școala Gimnazială Bruiu, Școala Gimnazială „Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului și Școala Gimnazială Râu Sadului mai au toalete în curte.

123 afisari

4 COMENTARII

  1. Roomania educaata duduie la fel ca economia lui SoCatzu. Draaagi romani,pt.haznale nu mai sunt baaani,e cheltuiala maaare cu excursiile,navetele meela,cu aveoul de lux cu cina cea de taina de 5 steeele si cu dormetorul cracanat ca sa am unde sa ma lafai.Plus zecile de melearde de Dolari,nu de Lei, pompate pt. armament,aveoane,submareneee,amfibii care plutesc numai pe uscaaat,si cate si mai caaate.Care vor veni la anul 2030 si la multi ani.E urgenta,razboeul bate la useeee.Tocmai deaceea nu le mai dam nici elevilor orfani 200 lei/luna,cau mai are Tara bani. Avem nevoe de chibzuinta la cheltuirea banilor

  2. Draagfi rooomani,Rooomania educaaata,duduie.Pt.haznalele scoliolor si pt. elevii orfani nu mai are Tara bani.Banii s-au duuus pe aveoane de luuux cu cina de 5 steeele, vezete de lucru de batut apa in piua,pe naveteee si excursii de luucru in slujba Tarii.Pe subareneee,aveoane ,amfibi are plutesc numai pe uscaaat, si pe alte secrete de stat degeaba. Ca na-ti auzet ? Razboeul bate la use,trebue sa fin pregatiti,decat sa nu fim pregateti.

  3. Ce o tot lălăiti da catva ani cu toaletelle din curte ??? Ce, din acuza asta au ajuns loazele analfabeti functionali, ca nu aveau caldura cand îsi faceau nevoile ?? Nici noi n-am avut toalete in interior si pentru asta am ajuns majoritatea cu studii superioare, medii sai profesionale si am invatat intr-o scoala de tara unde curatenia o facea lelea Catița si nu se supara nimeni. Important pentru scoala e PROFESORUL nu toaleta. Dati-le un test profesorilor si apoi comentati de toaletele neconforme, neconforme cu ce ??? S-a ajuns azi la o vorba batraneasca de pe la tara, cand ne spuneau ca noua ni-i draga scoala, de am unge-o cub slanina s-o manance cainii, Noi n-am uns-o dar la tinerii de azi…? Nu le dati idei.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Horoscop – sâmbătă, 2 decembrie 2023. Surprize frumoase, mai ales în afaceri. Unii se bucură de stabilitate, alţii găsesc cheia succesului

Horoscopul zilei de sâmbătă, 2 decembrie 2023, ne anunţă că Scorpionii petrec timpul cu familia, Săgetătorii trebuie să fie mai sensibili. Se întrevăd surprize...

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...