AcasăSOCIALUn medic român își roagă pacienții să nu mai vină cu „atenții”:...

Un medic român își roagă pacienții să nu mai vină cu „atenții”: NU mă mai jigniți oferindu-mi ciocolată, carne, ouă, țuică

(sursa foto: Facebook/Dr. Costea Cristian medic specialist gastroenterologie)

Un medic din Satu Mare, specializat în gastroenterologie, a ales să iasă pe o rețea de socializare cu un mesaj menit să ajungă în atenția pacienților săi. Cărora le cere să nu mai vină la el cu „atenții”, lăsând să se înțeleagă că dacă vor să își arate recunoștința pot face acest lucru doar folosind cuvântul „mulțumesc”.

Doctorul Cristian Costea, medic specialist în sfera gastroenterologie, a transmis recent un mesaj pe acest subiect, prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveți imaginație bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde în sistemtul de stat sau privat! După cum bine știți tratamentul și investigațiile în Spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu îi nevoie să mai fiți și “atenți”!!
E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOȚI!!”, susține medicul Costea.

Medic: „Vă rog nu mă obligați să urlu pe coridoare”

Doctorul sătmărean scrie, totodată, că „vina este în ambele tabere și a celor care dau și a celor care primesc”. Le transmite pacienților săi că își iubește profesia și că are tot ce îi trebuie, drept urmare un „mulțumesc” rostit de cei care vin la cabinet îi e de ajuns.

„AM CONȘTIINȚA și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… iubesc ceea ce fac, dar vă rog nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă!

Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o să muncesc și mai mult ca să am ceea ce îmi doresc, la fel ca voi toți! Știu ce înseamnă să nu ai(chiar știu!!!) și am început să cunosc și ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri și la Clinica privată și nu vi le pun să le plătiți nu trebuie să vă simțiți datori… spuneți un “Mulțumesc” și îmi este suficient… Dumnezeu mi -a dat întotdeauna mai mult înapoi… El știe de ce!!

Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atât pentru noi cât și pentru voi, pentru aparate mai performante…. Mulțumiți cu “Mulțumesc” ”, a mai ales să transmită medicul Costea în mesajul postat pe rețeaua de socializare marti, 29 noiembrie.

Apelul unui alt medic: Sănătatea omului „nu e un tuns de păr”, ci un act de umanitate

Apelul medicului sătmărean nu e singular, în ultima perioadă. Săptămâna trecută, un medic specialist cardiolog în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”din Capitală, atrăgea atenția asupra unui episod similar. În seara zilei de 22 noiembrie, dr. Ştefan Busnatu povestise pe Facebook, ce pățise cu un pacient care insista să-i dea o „atenție”,.

„Astăzi am fost extrem de supărat la spital în urma unui consult efectuat unui pacient, care din păcate a și căzut victimă ocarei mele, ca să spun plastic, pentru că tot insista să îmi dea o atenție.

Și nu e vina lui, pentru că săracul probabil că are formată imaginea asta eronată că trebuie să dea doctorului ceva ca să se asigure că are grijă de el din cauza sistemului nostru care a permis prea mult timp fenomenul de șpagă și atenție oferită personalului medical”, scria, la acea dată, medicul Busnatu.

Cardiologul a ținut să menționeze că nu tolerează fenomenul, considerându-l „degradant moral” pentru un om care a ales să își dedice viața pentru a avea grijă de sănătatea semenilor.

„Sănătatea omului nu e un excel, nu e un tuns de păr, nu e o schimbare de robinet la un calorifer spart… sănătatea omului reprezintă un act de umanitate și de mărinimie făcut de un om despre care consider că are o menire specială”, a mai scris dr. Ştefan Busnatu.

author avatar
Andrei Coman