AcasăSOCIALUn bărbat întors de la muncă și-a găsit casa renovată. Când a...

Un bărbat întors de la muncă și-a găsit casa renovată. Când a aflat ce s-a întâmplat, era să facă infarct

sursa foto: bbc.com

Un bărbat din Marea Britanie a trăit șocul vieții lui când s-a întors de la muncă. Acestuia nu doar că i se vânduse casa în absența lui, dar noii proprietari s-au și apucat de renovare.

 

După ce a fost alertat de vecini, englezul a mers cu mașina la Luton, acolo unde locuia, pentru a afla cu stupoare că nu mai are casă. Noul proprietar, care a cumpărat imobilul în absența proprietarului, era deja în lucrări avansate de renovare.

O investigație a BBC a constatat că identitatea proprietarului de drept, Mike Hall, a fost furată și folosită pentru a vinde casa și a încasa veniturile. Acesta  lucra în nordul Țării Galilor, când a primit un apel de la vecinii săi, pe 20 august, spunând că cineva se afla în casă și că toate luminile erau aprinse.

Casa era goală și yala schimbată

În dimineața următoare, bărbatul s-a și dus la ceea ce știa că este casa sa. „M-am dus la ușa din față, am încercat cheia mea în ușă, nu a funcționat și un bărbat mi-a deschis ușa din față”, a declarat el, citat de bbc.com.

Acesta povestește că l-a împins într-o parte și a intrat în proprietate. ”Chiar nu știam ce face acolo. Șocul de a vedea casa complet goală… toate, mobilierul, covorul, draperiile – totul – erau scoase afară”, spune Mike.

Păgubitul a sunat  la poliție, dar constructorul a plecat și s-a întors cu tatăl noului proprietar, care a spus că a cumpărat casa terasată în iulie.

Proprietarul de drept, trimis la plimbare de polițiști

Bărbatului i s-a spus că poliția nu are cum să intervină pentru că este o chestiune civilă. Acesta a fost sfătuit să își sune avocații.

„Am fost șocat – după ce am văzut casa în starea în care era, eram oricum într-o stare de șoc – dar apoi să mi se spună de către poliție că nu cred că s-a comis o infracțiune aici a fost pur și simplu incredibil”, a mai povestit bărbatul.

Într-un final, contactață de BBC, poliția a fost de acord să coopereze pentru a-l ajuta pe bărbat să-și recupereze casa.

author avatar
Alina Costache