AcasăSOCIALUn bărbat care făcea kitesurfing pe Dunăre, salvat de polițiștii de frontieră....

Un bărbat care făcea kitesurfing pe Dunăre, salvat de polițiștii de frontieră. Ce s-a întâmplat! – VIDEO

(sursa foto: Poliția de Frontieră)

Un episod din care nu a lipsit adrenalina s-a derulat recent pe fluviul Dunărea. Polițiștii de frontieră au dat o mână de ajutor unui bărbat care ieșise să practice kitesurfing-ul, în prima zi a lunii lui „Brumar”, dar la un moment dat a căzut în apă. Intervenția salvatoare s-a derulat cu o barcă cu motor.

Concret, în prima parte a zilei de marți, s-a aflat că în cursul după-amiezii de luni, 1 noiembrie, „în jurul orei 16.30, echipajul unei ambarcaţiuni a Poliţiei de Frontieră de la Sectorului Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, pe timpul derulării misiunii de supraveghere pe fluviul Dunărea, a observat, pe direcţia km. flv. 1072, un practicant de kite-surfing care căzuse în apă şi le făcea semne că are nevoie de ajutor”, conform comunicatului transmis de Poliția de Frontieră (PF).

Transportat cu bine la mal

Membrii echipajului de pe ambarcațiunea PF n-au stat pe gânduri, au accelerat motorul și s-au îndreptat rapid către zona în care se afla bărbatul, pentru a-i veni în ajutor. A fost scos din apă, iar apoi a ajuns cu bine pe uscat, fiind transportat cu barca salvatorilor. „Persoana în cauză, un cetățean român, prezenta semne vizibile de oboseală, dar nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind transportată în siguranţă la mal”, conform sursei citate.

Bărbatul va rămâne, cel mai probabil, cu o amintire greu de uitat după episodul aventuros prin care a trecut, după ce a ieșit la kitesurfing pe Dunăre.

Principalele momente ale acțiunii salvatoare au fost surprinse în imagini și făcute publice de către cei de la Poliția de Frontieră, prin intermediul paginii oficiale de Facebook. Iată-le: