AcasăSOCIALULTIMA ORĂ: Greva STB, suspendată de instanță

ULTIMA ORĂ: Greva STB, suspendată de instanță

ULTIMA ORĂ: Greva STB, suspendată de instanță (sursa foto: vremeanoua.ro)

La câteva ore de la declanșarea protestului care a paralizat circulația mijloacelor de transport în comun de suprafață, instanța a luat o decizie.

Mai precis, Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea STB de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, anunță Agerpres. Decizia instanţei este una executorie. Ceea ce înseamnă că activitatea în transportul public din Capitală ar trebui reluată imediat.

O veste mult-așteptată, până la urmă, de oamenii care se gândeau deja ce soluții vor găsi pentru a se întoarce acasă de la muncă, după ce dimineață au fost nevoiți să apeleze la taxi, să meargă la metrou – unde nu a lipsit, din acest motiv, aglomerația, sau chiar să meargă pe jos. Totul, cât să nu întârzie la lucru.

Anunțul STB de la primele ore ale zilei

Ca urmare a protestului ilegal al unor salariați din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanților Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziționate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze. Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați.

De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.

Pe această cale, ne cerem scuze pentru inconveniențele create și asigurăm bucureștenii că STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport”, s-a transmis într-un scurt comunicat remis de Societatea de Transport București, în cursul dimineții de joi.

author avatar
Andrei Coman
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger