AcasăSOCIALUltimă oră! Facturi mai mici la energia electrică, de la 1 iulie

Ultimă oră! Facturi mai mici la energia electrică, de la 1 iulie

Tarifele reglementate la energie electrică vor scădea de la 1 iulie, a anunțat, luni, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE de luni, 29 iunie, când au fost aprobate ordinele pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici în perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 de către furnizorii de ultimă instanţă: CEZ Vânzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie România, Tinmar Energy, potrivit unui comunicat ANRE.

Astfel, tarifele vor scădea în medie cu 1,89% în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, urmând ca piaţa să fie complet liberalizată de la 1 ianuarie 2021.

Consumatorii casnici trebuie să-și aleagă furnizorul

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial inclusiv pentru categoria clienților casnici care beneficiază în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Fiecare client casnic va trebui să își aleagă un furnizor în funcție de nevoile specifice și de ofertele concurențiale puse la dispoziție de către aceștia.

ANRE a pus la dispoziţie pe pagina web o aplicaţie denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”, cu care consumatorii pot compara prețurile de furnizare şi condiţiile oferite de furnizorii de energie electrică, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

author avatar
Andreea Vlad
184 afisari

1 COMENTARIU

  1. Putin, la puhoiul de ape din bazinul hidrologic romanesc . Puteam de atata apa sa facem granar din Arabia. Dar daca scade factura si la gaz e posibil ca ministrul sa devina cel mai popular penelist.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri