AcasăSOCIALUPDATE. Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani. PLANUL ROȘU,...

UPDATE. Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani. PLANUL ROȘU, activat/Mai multe persoane, rănite – VIDEO

sursa foto: antena3.ro

Autoritățile din județul Botoșani au intrat în alertă, iar salvatorii au intervenit de urgență, vineri, în zona unui magazin de bricolaj din municipiu, acolo unde, din primele informații, s-a produs o explozie urmată de incendiu. S-a declanșat Planul Roşu de intervenţie.

UPDATE 2: Conform informațiilor actualizate transmise de DSU, 12 victime au fost transportate la spital, dintre care o persoană în stare gravă, intubată.

Două elicoptere au fost alertate pentru a interveni în acest caz.

„Elicopterul SMURD Black Hawk din București urmează să decoleze spre Botoșani.

De asemenea, elicopterul din Galați, după predarea unui pacient, va începe deplasarea spre Botoșani”, potrivit sursei citate.

UPDATE: Bilanțul persoanelor rănite a crescut la 10. De asemenea, peste 100 de persoane – angajați și clienți ai magazinului s-au evacuat.

Potrivit celor mai recente informații anunțate de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, „până la acest moment, 10 persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale, iar alte 110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat”.

DSU anunță, de asemenea, că au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU, IGAv și Serviciului Județean de Ambulanță.

Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, elicopterul SMURD de la Iași a fost trimis în zona, iar avionul SMURD este în așteptare pregătit să intervină”, potrivit DSU.

–––––

Planul Roşu de intervenţie a fost activat, vineri, 7 iunie, de către autoritățile din Botoșani. Totul, după ce s-a produs o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj. Şapte persoane au fost rănite, potrivit news.ro. Echipajele de salvatori caută eventuale persoane care ar fi fost surprinse în interior.

S-a dat alerta în rândul salvatorilor

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, vineri, producerea unei explozii urmate de un incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani. Mai multe autospeciale de pompieri și de ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, potrivit IGSU.

La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

„Din primele informaţii, şapte persoane au fost rănite şi primesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieşit singure din magazin”, a transmis ISU Botoşani, conform aceleiași surse.
Misiunea salvatorilor e în dinamică. Se intervine atât pentru căutarea altor persoane care ar fi putut fi surprinse în magazin, cât şi pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor.

Deocamdată nu se știe ce ar fi putut declanșa explozia.