AcasăSOCIALUltima oră. Ce se întâmplă cu pelerinajul de Sf. Andrei. Judecătorii au...

Ultima oră. Ce se întâmplă cu pelerinajul de Sf. Andrei. Judecătorii au decis

pelerinaj sf. andreiUltima oră. Ce se întâmplă cu pelerinajul de Sf. Andrei. Judecătorii au decis

Tensiuni uriașe la Constanța! Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc anul acesta. Magistrații Tribunalului Constanţa au respins, miercuri, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Hotărârea Tribunalului Constanţa nu este definitivă și poate fi atacată prin recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanţa, transmite Agerpres.

În prezent, județul Constanța se află în carantină, ceea ce presupune că în cinzi zile, pe data de 30 noiembrie atunci când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Andrei, situația va fi aceeași, credincioșii având interzis să facă pelerinajul anual.

Protest în fața Judecătoriei

ÎPS Teodosie a cerut, marți, în instanță anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici.

„Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta.”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Zeci de oameni au participat, marţi, la un protest spontan, în faţa Judecătoriei Constanţa, manifestanţii solicitând suspendarea hotărârii CJSU privind carantina şi permiterea realizării pelerinajului la Peştera Sfântului Andrei.

author avatar
Andreea Vlad
572 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger