AcasăSOCIALULTIMA ORĂ. A fost cutremur în Vrancea, duminică după-amiază!

ULTIMA ORĂ. A fost cutremur în Vrancea, duminică după-amiază!

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din zona Vrancea

S-a cutremurat pământul, în urmă cu scurtă vreme, în Vrancea, zona cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări.

Seismul de duminică după-amiază a fost unul slab ca intensitate, aând 2,3 grade pe scara Richter.

Din primele informații făcute publice de specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din județul Vrancea s-a produs la ora 14 și 11 minute, la adâncimea de 90 de kilometri, la 80 de kilometri de Brașov, 82 de kilometri de orașul Bacău și la 110 kilometri de Ploiești.

Acesta nu este, însă, singurul seism ce a avut loc duminică în România. La primele ore ale zilei, mai precis la ora 03 și 41 de minute, în aceeași zonă Vrancea avea să se producă un cutremur de 2,5 grade, la adâncimea de 126 de kilometri.

Cel mai însemnat seism înregistrat de aparatele specialiștilor în ultima perioadă la nivel național rămâne cel din Vrancea, 31 august, care a avut 3,1 grade pe Richter. Cât privește cea mai puternică mișcare telurică înregistrată în România în acest an, statistica arată că este vorba despre cutremurul din 31 ianuarie, de 5,2 grade pe scara Richter, care a fost resimțit și în Capitală.

227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger