AcasăSOCIALUIMITOR! Mai mulţi BANI pentru pensii. Violeta Alexandru a făcut anunţul

UIMITOR! Mai mulţi BANI pentru pensii. Violeta Alexandru a făcut anunţul

Violeta AlexandruUIMITOR! Mai mulţi BANI pentru pensii. Violeta Alexandru a făcut anunţul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că a alocat mai multe resurse financiare Caselor de Pensii, pentru a traversa această perioadă dificilă.

24 de case judeţene de pensii, inclusiv cea din Bucureşti, au solicitat şi le-au fost aprobate fonduri pentru amenajarea spaţiilor arhivelor, inclusiv pentru achiziţionarea de servicii de arhivare, în total 1,2 milioane lei.

Punem la punct şi arhivele caselor de pensii. 24 de case judeţene (inclusiv Bucureştiul) au solicitat şi le-au fost aprobate fonduri pentru amenajarea spaţiilor arhivelor, inclusiv pentru achiziţionarea de servicii de arhivare (în total 1,2 milioane lei). În unele a fost efectiv nevoie, după cum le-am spus direct, să se dea cu mătura şi să se pună dosarele în ordine.

Ce înţelegem de aici? Probleme de bază din sistem (lucruri simple) au fost lăsate nerezolvate de prea mulţi ani de zile. Întrebaţi pe cei care că cer să le acordaţi încrederea ce au rezolvat concret şi când încep să vă vorbească de viziuni, planuri, proiecte să vă aduceţi aminte că România are nevoie de rezolvarea problemelor de bază„, a postat Violeta Alexandru pe Facebook.

Unde au mers cele mai mari sume?

Violeta Alexandru a spus că cele mai mari sume au mers la Satu Mare (pentru reparaţii acoperiş spaţiu arhivă), Bucureşti (pentru plata chirii spaţii arhivă), Argeş (pentru stingătoare, rafturi şi servicii de ignifugare), Buzău (reparaţii instalaţie electrică), Ilfov (servicii de arhivare şi plata chirii spaţii arhivă).

Mă aştept ca aceste arhive să fie de departe cele mai bine organizate. Alte 7 case de pensii au făcut solicitări de fonduri şi sunt în curs de aprobare. Dacă le punem pe toate la punct, se poate trece la un alt nivel. Vreau neapărat să păstrăm în siguranţă documentele care atestă o viaţă întreagă muncită. Aceste lucruri – la a căror punere la punct nu renunţ – înseamnă, pentru mine, respect pentru pensionari.

Faptul că aceste lucruri puse la punct vor rămâne după terminarea mandatului meu, îmi dă o mare satisfacţie. Se va lucra mai bine în administraţie oferind serviciile cerute de oameni. Asta este ceea ce contează„, a mai zis ministrul Muncii.

Se recalculează pensiile

Vești bombă despre recalcularea pensiilor! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut anunțul tot pe pagina sa de Facebook. Ea a susținut că este apropae de a ajunge de cifra zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

author avatar
Andrei Ștefan