AcasăSOCIALUE se vaită că n-are muncitori. Tot cu migranții își va scoate...

UE se vaită că n-are muncitori. Tot cu migranții își va scoate pârleala?

Comisia Europeană speră să atenueze deficitul de forță de muncă la nivel regional prin lansarea unui nou mecanism de încurajare a migrației din țările terțe către Uniunea Europeană.

Comisarii pentru afaceri interne și pentru ocuparea forței de muncă și drepturi sociale tocmai au anunțat crearea unei “platforme pentru migrația forței de muncă”, care va reuni experți în ambele politici pentru a construi punți de legătură între migrație și ocuparea forței de muncă în vederea abordării acestei provocări cu care se confruntă economiile europene.

Indicele economiei și societății digitale arată că patru din zece adulți care lucrează în Europa nu au competențe de bază. În plus, în 2021, 28 de ocupații, de la construcții și asistență medicală la inginerie și tehnologia informației, au suferit de lipsuri.

„Lipsa forței de muncă are un cost catastrofal. Bineînțeles, un cost economic. Numai în Germania, 86 de miliarde de euro pe an în pierdere de producție”, a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, citat de Euronews.”Astăzi, doi oameni care muncesc susțin pe cineva care nu muncește”.

“Labour Migration Platform”  își propune să se asigure că Europa nu rămâne în urmă în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor, prin îmbunătățirea recunoașterii calificărilor, încurajând migrația circulară și prin conceperea unui bazin de talente al UE în care companiile europene își pot găsi candidații calificați”.

O adevărată provocare, în contextul în care criza economică și energetică din Europa a forțat multe întreprinderi să-și reducă producția și numărul de angajați, în timp ce inflația le macină economiile.

De asemenea, canalizarea migrației legale către către regiunile și ocupațiile care suferă de deficit de competențe este un proces greoi și birocratizat, inclusiv cursurile de formare profesională pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

În ceea ce privește locurile de muncă repetitive cu calificare redusă – și în țările cu un stat social puternic – lucrătorii autohtoni pot alege să rămână șomeri.

Deși aceleași locuri de muncă pot fi sub nivelul de calificare al migranților, migranții sunt adesea dispuși să accepte aceste joburi pentru a profita de oportunitatea pe care le-o oferă o nouă țară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
373 afisari

11 COMENTARII

  1. Ce au facut scroafele naziste UR-SULLA si Ferkel-Merkel cu milioanele de teroristi adusi dinAfghanistan,Irak,Siria?Au decontat zeci de mii de euro de persoana cu ONG-urile Soros si pe urma i-au jupuit,au tabacit pielea si au facut manusi ca la Auschwitz?Mai mult ca sigur,acum le trebuie carne proaspata la cuptoare.Bombardati niste tari ca sa avem iar refugiati…incepeti cu Somalia,Libia,Liban,Irak,Iran etcetera
    Dar aveti grija ca islamistii au fost dotati cu rachete nucleareExocet,si cu racheteStinger, s-ar putea sa vedem niste portavioane scufundate ca la PearlHarbour prin zona arabilor sau Mediterana.Orice e posibil.aritmetica spune 1portavion=5000de marinari US NAVY pierduti.In primele zile de razboi vor fi pierdute minim 3-4portavioane ptr ca nu te poti apara de cruise missile nuclear tacticalExocet hipersonic.Mai ales daca esti atacat din mai multe directii simultan…bye bye…good night

    • US NAVY =sitting ducks for Exocet cruise missiles waiting for barbeque…Quack…quack….quack..quack….biiip biiip……kabooomm..big mushroom cloud…GAME OVER-INSERT COIN…SEGA GAMES

    • Plus ca acum chinezii copiaza de zor tehnologia hipersonica Exocet…le-au botezat SUNBURN2….Mach5 200kilotone…numai bune de pescuit balene prin Pacific

  2. Migrantii devin ca si covidul: o obsesie. Dar nu sa vaita ca firmele si oamenii calificati pleasa din UE? Ori poate asta e de fapt scopul

  3. E vorba de Planul Kalergy.
    Pe de-o parte alungăm românii din țară, Băsescu e înregistrat cînd ne-a îndemnat să plecăm, pe de alta ne plăngem că n-avem cu cine lucra. Pe cei rămași îi plătim, pentru aceiași muncă, în același loc, mai puțin decît pe străini.
    Nu poate fi atîta prostie este plan, planul Kalergy.

    • Ne place, nu ne place, majoritatea dintre noi am avut, avem, vom avea dacă nu facem ceva, slujbe neesențiale. S-a văzut la plan-demie cît am fost arestați că lucrurile merg la fel de bine, cel puțin, cu majoritatea acasă.
      În Occident lucrază de zeci de ani doar 2% în agricultură și au supraproducție, sînt mari exportatori. Majoritatea manufcturilor sînt în China, Asia. Ce fac cei ce au lucrat în fabrica din Belgia mutată în China? Lucrează în administrație. Cum de pînă atunci nu a fost nevoie de acea slujbă?
      Gâniți-vă!

      • Asta cu Kalergi e de la DAVOS,globalistii vor sa distruga si Europa si USA Globalistii sunt impreuna cu chinezii comunisti le dau arme sofisticate si creeaza tot felul de razboaie si revolutii portocalii cu BelzebutSoros prin toata lumea fac haos

  4. Mizeriile vest europene au nevoie in continuaré de sclavi!
    Din pácate doar pt lucrul asta servim de cand jegurile de la guvernare dupá 89′ ne-au HAITUIT afara din tara!

  5. Sa puna la munca migrantii care stau pe beneficii. Stai in Europa? Nu vrei sa muncesti? Valea. Inclusiv femeile. De ce femeile musulmane nu muncesc si toarna incontinuu copii?
    Vrei in Europa? Uite aici locuri de munca. Nu le vrei? Valea. Taiat beneficii, tot

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger