AcasăSOCIALUE mai face un pas spre interzicerea cărnii. Zice că animalele sunt...

UE mai face un pas spre interzicerea cărnii. Zice că animalele sunt ”pline” de bacterii rezistente la antibiotice

Se pregătește scoaterea cărnii de pe piață, în numele sănătății publice

Visul declarat al Ursulei von der Leyen, de reducere cu 70% a consumului de carne din UE, este mai aproape de a se îndeplini. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat o sinteză a raportărilor, devenite, din 2020, obligatorii, privitoare la bacteriile rezistente la antibiotice depistate la animalele domestice din Uniunea Europeană. Potrivit acesteia, pericolul infectării oamenilor de la consumul de carne ar fi extrem de mare. 

Nu pesticidele și substanțele toxice din fructele și legumele cultivate în țările dezvoltate ale UE sunt periculoase pentru sănătate, ci consumul de carne, ne spune Comisia Europeană. Din 2020, statelor membre ale UE li s-a impus analizarea și raportarea cazurilor de bacterii rezistente la antibiotice depistate la animale și în carnea de consum. Astfel, au fost abordate rezistența la Salmonella zoonotică și Campylobacter de la oameni, animale care produc alimente (porci de îngrășat, viței sub 1 an, pui de carne și curcani de îngrășat) și carne derivată, precum și rezistența la indicatorul Escherichia coli și Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA) de la animale și alimente. Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), pentru Salmonella și E. coli de la animalele de la care se obțin alimente și carcase de pasăre. în 2020/2021, rezistența la ampicilină, tetracicline și sulfonamide a variat de la moderată până la foarte mare în majoritatea statelor membre. Totodată, rezistența la (fluor)chinolone (ciprofloxacină și acid nalidixic) a fost mare până la foarte mare în rândul Salmonella şi E. coli izolate de la pui de carne, curcani de îngrășat și carcase/carne de pasăre în 2020 și scăzute sau niveluri moderate la porci și viței, în 2021.

Date înfricoșătoare

Datele obținute în 2020–2021 de la C. jejuni (Campylobacter jejuni, o specie de bacterii patogene, fiind una dintre cele mai frecvente cauze de intoxicație alimentară) și C. coli de origine umană și animală au arătat niveluri ridicate până la extrem de ridicate de rezistență la fluorochinolone, care sunt extrem de importante antimicrobiene pentru tratamentul infecțiilor cu Campylobacter la om, arată ECDC. Mari spre extrem de ridicate niveluri de rezistență la ciprofloxacină au fost observate la izolatele umane de C. jejuni și C. coli  depistate la oameni în UE, în 2021, variind de la 22,2% la 100%. ”Au fost observate niveluri foarte ridicate de rezistență pentru ciprofloxacină la animalele producătoare de alimente (cuprinzând între 41,7% și 80,4%). În general, nivelurile de rezistență la ciprofloxacină obținută de la animalele de la care se obțin alimente au fost mai mari pentru C. coli decât pentru C. jejuni, deși nivelul de rezistență la ciprofloxacină obținut din C. jejuni de la păsări de curte în 2020 au fost, de asemenea, mari (de exemplu, 77,9% la curcanii de îngrășat – date din nouă state membre)”, se precizează în documentul publicat de ECDC.

Nici porcul nu mai este bun

Prevalența rezistenței la antimicrobiene selectate în C. coli de la porcii de îngrășat în 2021 a fost și ea semnificativă. Variabilitatea între țări, de la niveluri scăzute până la extrem de ridicate, a fost observată în prevalența rezistenței la ciprofloxacină (variind de la 6,9% la 78,2%) și rezistența la tetraciclină (variind de la 0,0% la 86,5%). „De remarcat, statele membre cu cea mai mare prevalență a rezistenței la eritromicină în C. coli de la porcii de îngrășat în 2021 au avut, de asemenea, cel mai înalt nivel de rezistență la eritromicină în C. coli de la oameni, sugerând că porcii ar putea fi un rezervor de C. coli rezistent la eritromicină pentru oameni. Această descoperire prezintă o preocupare deosebită pentru sănătatea publică, deoarece macrolidele, cum ar fi eritromicina și azitromicina, au devenit tratamentul de primă linie al campilobacteriozei umane”, mai semnalează ECDC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.430 afisari

23 COMENTARII

  1. si totusi antibioticele se dau doar pe reteta cand ianinte erau la liber. daca bacteria a aparut la porcii de ingrasat e foarte simplu – mancam mistret!

    • ”Potrivit acesteia, pericolul infectării oamenilor de la consumul de carne ar fi extrem de mare. ” Si ce o f ute pe Ursula de sanatatea mea? Si cu vaxul a facut la fel. Fa Ursulo daca eu vreau sa crap de covid sau de la boala gainii este treaba mea. Ce p izda ma-tii te bagi?

    • Hoasca asta bătrână și crăcănat, trebuie anchetata ot dezastru din pandemie și afacerea vaccinurilor

    • Bacteriile sunt omorate odata fiarta carnea.
      Altfel eram toti afectati pana acum.
      Vrajeala de la UE pentru prostii care pun botul.

  2. M ue are grija cu adevarat de noi!
    Si cand te gandesti ca inca sant multi subnormali ce se inchina la Bruxelles asteptand a 99-a doza de vax,carnea de plastic,laptele de aracet,produsele pe baza de insecte etc!

  3. atunci nu mai indopati gainile cu antibiotice, ca asta faceti. este atat de simplu. un pui vandut in supermarket ajunge la greutatea de taiere de 3 ori mai repede decat gainile din gradina.
    cum se explica?
    carnurile din supermarketuri sunt pline de hormoni de crestere si imbaxite prin injectare cu tot felul de saruri si chimicale toxice.
    in alta ordine de idei, cine isi doreste o viata sanatoasa nu prea mai consuma din marile magazine sau de la marii producători-falsificatori de produse.
    deci solutia nu este sa interzici carnurile, solutia este sa fiti corecti si sa nu mai umblati cu minciuni si sa lasati pasarile si animalele si oamenii asa cum I-a facut Creatorul Dumnezeu.

  4. Să cerem urgent ieșirea din UE, până nu este prea târziu, sau măcar să avem atitudinea Ungariei. Tembelii ăștia de la Comisia Europeană, nu mai știu ce să inventeze, să dea pe piață pentru a ascunde marile afaceri la care sau dedat. Iar noi stăm , plătim ca proștii, ba mai mult distrugem si ce a mai rămas bun in Romania, nu numai bunuri materiale ci si cele spirituale.

  5. Vreau puulaaaa !!! Va rog, daca e cineva disponibil sa ma stringa de gat cu un penis gigant!!! Promit ca toata noaptea stau in genunchi sub clar de luna si il sug pana dimineata! Vreau puulaaaaaaa frumoasa, lunga si dreapta cu vene groase! Sufar de ejaculare prematura si incontinenta, pot fi numai pasivul.

    • Si eu caut acelasi lucru Barbu Gh. Sunt tot pasiv. Poate gasim doi gemeni homo sa ne patrunda cu itelepciunea lor!

  6. De ce credeti ca au bagat nenorocitii iod in sarea de bucatarie?Ca sa ne faca idioti ceea ce pare ca au reusit.Peste tot dai numai de cretini,anormali,dezaxati si perversi.Cititi la astia de deasupra.

  7. favaco, de obliga UE, daca esti musulman, sa mananci carne de porc?! PZDA ma-ti de proasta sovietica!!!

  8. Daca astia nu au avut compasiune pt oameni ca le ds un vaccin care e sigur sau ca e un vaccin ,crede cineva ca vor avea pt pasari si animsle??? Aici e si mai mare sarlatanie!! Pharma e o corporatie doar pt profit ii doare nicaieri de cineva!!

  9. Proastă, proastă, dar hotărâtă.
    Până și drobul de sare e antiUE.
    Insistă, mai iei 30 de kopeici… 🙂

  10. Tampita aia de nazista de Ursulla von der Pfizer o sa isi ia cat mai multa carne de acum incolo in frigider, iar cand o vor prinde cei cativa ramasi dupa WW3 nuclear, o sa o puna frumos la afumat, si o sa manance 🙂 Vedeti ca gandacul ala nazist de Stoltenberg are de gand sa se ascunda in caz ca o sa vina niste rusnaci salbatici dupa el, pana in Norvegia, chiar pe insula aceea interesanta, Svabald, unde au facut astia un bunkar mare, cu de toate inauntru, dar numai cica pentru elitele naziste-globaliste, nu pentru plebei, asta ca sa stiti, aia care vor ramane in viata, pe unde sa caute niste chestii cu care vor deveni pentru cateva saptamani sau luni niste adevarati stapani ai lumii !! Bai, astia din UE, vedeti ca o sa vina niste triburi din Estul Salbatic, dupa WW3, sa va dea ceva la m UE 🙂 Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Ursulla Macht Frei 🙂

  11. Numai tu esti o sluga zeloasa a Ursulei,cel mai sinistru personaj al Europei de dupa 1953 incoace. La fel ca tizul tau in ale vaccinarii.

  12. Nu există o interdicție la nivelul Uniunii Europene privind consumul sau vânzarea de carne. Cu toate acestea, Uniunea Europeană pune un accent puternic pe siguranța alimentară, bunăstarea animalelor și protejarea mediului. De aceea, au fost introduse reglementări stricte referitoare la producția, procesarea și etichetarea produselor din carne, precum și la protecția animalelor în timpul transportului și sacrificării lor. În plus, există o preocupare crescută pentru efectele negative asupra mediului ale producției de carne, ceea ce a dus la promovarea unor diete mai sustenabile și mai echilibrate din punct de vedere nutritional. Cu toate acestea, nu există nicio intenție oficială de a interzice carnea în UE.

  13. Injecteaza animalele cu tot felul de medicamente dupa care zic ca nu este buna carnea. Nici nu e de mirare, in curand o sa le injecteze cu RNA si tine-te bine cand iei boli genetice din mancare. Plin de idioti in guverne peste tot, platiti de satanisti sa le faca agenda si sa duistruga tot incluysiv viata pe pamant

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger