AcasăSOCIALUE cere României reducerea furnizării de gaze pentru populație

UE cere României reducerea furnizării de gaze pentru populație

gazCât gaz mai are România în depozite: Avem cea mai rapidă rată de golire din UE

Un nou Regulament al UE prevede reducerea furnizării gazelor către populație în statele Uniunii Europene, inclusiv în România, pentru a redirecționa cantitățile către țările care solicită sprijin în numele solidarității obligatorii. Situația aprovizionării cu gaze în UE este una critică, atât din punctul de vedere al prețurilor enorme, cât și al aprovizionării, care nu decurge la nivelul așteptărilor. 

Momentul în care țările europene vor rămâne fără gaze se apropie cu repeziciune. Uniunea Europeană a emis un Regulament prin care instituie obligativitatea aplicării măsurilor de redirecționare a gazelor unei țări către o alta, aflată în criză majoră, prin reducerea consumului populației. Astfel, Regulamentul prevede raționalizarea gazelor pentru consumatorii casnici, luându-se în calcul doar consumul esențial, considerat a fi cel pentru încălzirea locuințelor. Măsurile ar urma să fie temporare și nu ar trebui să conducă la debranșarea clienților protejați.

”Anumiți consumatori, inclusiv gospodăriile și clienții care furnizează servicii sociale esențiale, sunt deosebit de sensibili la efectele negative ale întreruperilor furnizării de gaze. Din acest motiv, Regulamentul (UE) 2017/1938 a introdus, pentru prima dată, un mecanism de solidaritate între statele membre, cu scopul de a atenua efectele unei situații de urgență gravă survenite în Uniune și de a asigura fluxul de gaz către clienții protejați în virtutea principiului solidarității. Cu toate acestea, în anumite cazuri, utilizarea gazelor și de către clienții protejați ar putea fi considerată neesențială. Reducerea acestui tip de utilizare, care depășește clar ceea ce este necesar, nu este de natură să submineze obiectivele stabilite în Regulamentul (UE) 2017/1938, mai ales pentru că lipsa gazelor consumate în scopuri neesențiale ar putea duce la prejudicii grave în alte sectoare private sau comerciale”, se arată în regulamentul UE.

Statele decid ce înseamnă consum neesențial

În anumite circumstanțe, statele membre ar trebui să aibă posibilitatea de a realiza economii de gaze și prin reducerea consumului neesențial al clienților protejați, în cazul în care o astfel de reducere este fezabilă din punct de vedere fizic, fără a afecta utilizările esențiale, potrivit Regulamentului UE.

Cu toate acestea, orice măsură de reducere luată de statele membre ar trebui să fie strict limitată la consumul neesențial și nu ar trebui în niciun caz să reducă utilizarea de bază de către clienții protejați și nici să le limiteze capacitatea de a-și încălzi locuințele în mod adecvat. Statele membre și autoritățile lor competente ar trebui să aibă libertatea de a stabili măsurile de reducere aplicabile și activitățile corespunzătoare consumului neesențial, cum ar fi încălzirea în exterior, încălzirea piscinelor rezidențiale și a altor instalații rezidențiale complementare, dar fără a se reduce la acestea. ”Prin posibilitatea de a limita consumul neesențial, statele membre ar trebui să fie în măsură să consolideze măsurile de salvgardare și să se asigure că gazele naturale sunt furnizate altor sectoare, servicii și industrii esențiale, permițându-le să își continue activitatea în timpul unei crize”, se mai precizează în Regulamentul UE.

Solidaritate cu cântec

Un stat membru care solicită măsuri de solidaritate nu va fi obligat să demonstreze că a redus consumul de gaze neesențial înainte de solicitarea de ajutor de solidaritate. Totodată, Regulamentul UE prevede că, în caz de urgență, statele membre, precum și Uniunea, ar trebui să asigure fluxurile de gaze în cadrul pieței interne. Aceasta înseamnă că măsurile luate la nivel național nu ar trebui să dea naștere unor probleme de siguranță a aprovizionării într-un alt stat membru și că accesul la infrastructura transfrontalieră ar trebui să rămână, în orice moment, sigur și posibil din punct de vedere tehnic.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
19.135 afisari

40 COMENTARII

    • ZIARE.COM SUG POOLA PENTRU O COAJA DE PAINE JEGUL PRESEI ROMANESTI CU TOTI ANALFABETII SI MOOISTII DIN PRESA ROMANA S-AU ADUNAT CA MUSTELE LA KKAKAT SI LING IN KOOR VARTOS

      ZIARE.COM EXCREMENTELE IMPUTUITE , HOITURI IN PUTREFACTIE DE PE VREMEA COMUNISMULUI IMPUT PRESA ROMANEASCA CU LAUDE SI OSANALE LA ADRESA CONDUCATORULUI SSUPREM SI A SLUGEI LUI NUMITA PRIM. M .

      ZIARE.COM , TOTI ROMANIISA-SI BORASCA POOLILE IN GURA VOASTRA DE SCLAVETI SI LINGAI KOOR

    • Dar gazul e bun curcula fără Schengen? Da salariile alocațiile pensiile vin la noi prin UE sa se faca echilibru.nenorocitilor din ce sa faci profit dacă ați dat bogățiile nu mai spun de romanii plecați din vina voastra!

  1. Cum așa? Parcă anunțau mai ieri că a scăzut foarte mult consumul de gaze, urmare a iernii blânde, iar GAZPROM este în prag de faliment deoarece au scăzut livrările de gaze către UE. Apoi, tot noi cei săraci să ajutăm pe „săracii” bogați? Pe noi cine ne ajută să ne revenim economic, să ducem la bun sfârșit investițiile în infrastructură etc.? Din ultimele știri rostogolite prin presă vedem că suntem chiar sabotați. De cine? De pretinii austrieci în cârdășie cu rușii. Onor Uniunea Europeană poate emite și un Regulament prin care să instituie sancțiuni drastice împotriva celor care fac jocuri cu Rusia?

    • Redusule, ce treabă au rușii cu un handi ca tine să-l saboteze!? RETARDAT WAXERIST CE EȘTI!

      • Barbu Gh. eu vreau sa ne casatorim si sa ma f uti in c ur. Cu fatza aia a ta , cu falcutele alea ale tale sa strangi din dinti si sa ma umpli de sperma…..

      • Bărbile, tot ce înseamnă gaze și produse petroliere in și din Austria inseamna Rusia. Piata de petrol so gaze din Europa de Est este facuta de catre Austria, a se citi Rusia, cu ghilimelele de rigoare.

    • Următoarea directivă a UE va interzice utilizarea cuvintelor care au litera „Z” în compoziția lor și ca urmare toate statele ieoropene vor trebui să-și revizuiască dicționarele naționale și să scoată aceste cuvinte buclucașe din ele. Deasemenea vor fi interzise articolele de îmbrăcăminte care au în compoziția lor coloristică alb, roșu și albastru, culorile drapelului rusesc. Slava Ukrania!

      • Apada, ahar, ori de i, ece, eama, urlie, aharisit, iar, acusca, pida, cama, caan, etc….. Slava Muekraina !

  2. Moarte jegurilor neonaziste si neocolonialiste !!!
    Sa le dam foc pe unde-i prindem, indiferent de nationalitate !
    Este caz de legitima aparare; noi sau ei !
    Intrebare : Pregatirea hranei este consum esential ?

  3. Băga-mi-aș picioarele în căcatul lor de ue, asta e ultima metodă să-i belești pe fraieri după ce tu ți-ai tăiat singur craca de sub picioare, idioți sataniști!!!! Sper să se aleagă praful și pulberea din ue, care oricum e de sorginte nazistă!!!!

    • Corect! Auzi solidaritate obligatorie pe gazele noastre! De ce nu vor jigodiile si o solidaritate pe nivelul de trai?

  4. Am ajuns sa fim sclavi pentru U.E. Când le este lor greu suntem obligați sa-i ajutam, sa rupem de la gura săracilor și sa hrănim gura bogaților, dar când a trebuit sa intram în shenghen nu ne-a sărit nimeni în ajutor. Suntem o tara care trebuie ,,mulsă” cu orice pret, de către toți bogații Europei ! Avem un Guvern și un Parlament de marionete, care fac jocurile oricărui stat avid după bogățiile patriei noastre. Au vândut tot ce se putea vinde în tara asta ! Pe noi cine ne ajută! NIMENI !

  5. Ce temperatura are doamna Ursula in birou?
    Dar in salile de sedinta din Bruxelles de stau in rochie?

  6. Nu e prost cine cere, e prost ăla care dă! Nu avem consum neesențial în România, dar nici tu țară mare din UE nu îți dezvolți industria strict pe resursele altei țări dinafara UE!

    • Vită, waxerii ca tine trebuie lapidați. Cu tăpălabă-n frunte! Îți dezvolți industria cum vrei tu.

  7. O sa vada si nazistii aia de ukro-nazi banderisti de la Kiev ce solidaritate in gura o sa isi ia, cat de curand, mai ales de cand tot primesc tot felul de scrisori pe la ambasadele lor de tot kakatul!! Vedeti, bai skursurle naziste ale lui cersinski, numai banane o sa va luati de la toti astia din Afrika, America de Sud si Asia, deja va iubesc aia de nu mai pot de voi 🙂

  8. SI CE MAI VREA ”UE”? SA RATIONALIZAM SI PAINEA POATE
    .IA MAI LASATI-NE! POATE AJUNGEM LA ROEXIT FARA SA MAI AVEM STAPANI
    ROMANII POT SA TRAIASCA BINE SI FARA UE CU TOATE BOGATIILE SOLULUI SI SUBSOLULUI CE LE ARE . SA FIE CLAR!

  9. Să.vedeti voi că ce vă cere vouă Uniunea Europeană este fals gazele naturale in Romania sunt reduse din cauza,prețului foarte mare iar românii consumă gaze mai puțin așa că nu,are sens să mai reducem încă o dată gazele asta amintește de perioada comunistă atunci cînd românii stăteau în frig și înghețau in apartamente iar Ceaușescu ne spunea ce să mincam și ne-a redus drastic consumul de alimente iar în alimentari și în magazine nu găseai nimic erau goale din cite vad Uniunea Europeană ne impune unele masuri neocomuniste ceea ce nu este corect nu pentru asta românii au luptat împotriva comunismului la 22 Decembrie 1989 și au dat jos regimul comunist în speranța că vor trăi mai bine eu nu înțeleg la ce iau mai împușcat pe cei doi Ceaușesti și de ce noi că țara am mai aderat la Uniunea Europeană la 1Ianuarie 2007 și așa Romania nu a putut progresa din cauza regulilor stricte impuse de UE Uniunea Europeană a făcut o mare greșeală fiindcă a renunțat prea ușor la gazele rusești și au sărit în brațele americanilor că sa cumpere gaz lichefiat vrea ce nu le-a spus Ursula von fer Leyen țărilor europene este că gazele lichefiate venite din SUA sunt de trei ori mai scumpe.

  10. Cred ca UE nu mai este o organizație de state cu interes pentru propriile popoare . Deja devine o organizație criminala în slujba câtorva state . Nu degeaba englezii au parasit-o !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger