AcasăSOCIALTuriştii de pe litoral se plâng că taximetriştii au propria lor lege....

Turiştii de pe litoral se plâng că taximetriştii au propria lor lege. Cât a cerut un şofer de la Gara Constanţa până la Mamaia Nord

taxi iasi

Prețurile de pe litoralul românesc nu sunt exagerate doar la cazare şi la mâncare. Chiar şi taximetriştii încearcă să profite de pe urma turiştilor.

Se pare că șoferii din Constanța nu mai țin cont de nimic și le cer oamenilor prețuri exorbitante.

O cursă gară – Mamaia Nord: 160 lei

De exemplu, unui bărbat ce a vrut să ajungă de la gară în Mamaia Nord, un taximetrist i-a cerut pe cursă un preț dublu. Pentru o cursă de 60 – 70 de lei, turistul a ajuns să plătească 140 de lei.

Ieri dimineaţă, imediat ce am coborât din tren, am luat un taxi care să ne ducă în Mamaia Nord. Auzisem de la o verişoară că în gară sunt şi taximetrişti incorecţi, dar parcă nu îmi venea să cred. Asta până când nu am fost eu în locul ei.

La prima vedere, părea totul perfect: şofer amabil, maşină foarte curată, parfumată. Toate preţ de 2-3 secunde, până i-am spus unde vrem să mergem şi cât ne costă. Pentru o cursă care face, în mod normal, aproximativ 60-70 de lei, el ne cerea 160 de lei”, a declarat turistul, potrivit cugetliber.ro.

O cursă de 25 lei „face” 70 lei, acum

Nu e un caz singular. Și alți turiști ajunși pe litoral s-au plâns de această practică a taximetriștilor. Un bărbat a spus că pentru o cursă de 25 de lei i s-a cerut să plătească 70 de lei.

Ştiu că este vară şi că vor să facă bani, dar nu este normal să jecmănească oamenii. Asta este hoţie la drumul mare”, a spus bărbatul.

O mămică revoltată spune la rândul ei că a ajuns să plătească un preț dublu pentru o cursă. Nici în cazul acesteia aparatul de marcat nu a pornit, iar la destinație costul cursei a fost enorm.

author avatar
Andreea Vlad