AcasăSOCIALTuriștii care vor să intre în Belgia, obligați să completeze un formular...

Turiștii care vor să intre în Belgia, obligați să completeze un formular online

Vestea bună primită de apropiații unui ROMÂN care fusese RĂPIT în noiembrie anul trecut

În plină pandemie, situația cazurilor de COVID continuă să aducă schimbări la nivel de condiții de călătorie, la nivel european.

După ce recent se aflase faptul că de la 1 august românii nu vor mai putea alege, ca destinație turistică, teritoriul Danemarcei, mai nou s-a aflat că și autoritățile belgiene au revizuit condițiile pentru cetățenii care intră în Regatul Belgiei în scop turistic, respectiv în cazul călătoriilor considerate ”neesențiale”.

Mai exact, tot de sâmbătă începând, adică de pe 1 august, toate persoanele care vor să călătorească în Belgia, ca turiști, trebuie să aibă în vedere faptul că ”vor fi obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul Belgiei formularul online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form”, din câte a anunțat, vineri, Ministerul Român de Externe. Așadar, decizia nu îi vizează doar pe români.

Există și excepții de la această măsură, după cum urmează:

”persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului);

persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore”.

Până să își facă planuri de călătorie sau să plece la drum, MAE vă recomandă să aveți în vedere următorul site al autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

50 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger