AcasăSOCIALTrenul Connecting Europe Express ajunge în România. Unde va putea fi admirat...

Trenul Connecting Europe Express ajunge în România. Unde va putea fi admirat – VIDEO

Connecting Europe ExpressTrenul Connecting Europe Express ajunge în România. Unde va putea fi admirat - VIDEO

Trenul Connecting Europe Express ajunge vineri dimineață în România unde va străbate 900 de km până duminică dimineață, când va părăsi țara pe la Curtici.

În România va trece prin multe zone neelectrificate și cu viteze medii de sub 60 km/h, în timp ce porțiunile cele mai rapide din Europa Centrală au fost în Austria și Germania, iar cele mai rapide din Europa de Sud-Est au fost în Grecia, unde trenul a rulat 500 km cu medii de peste 120 km/h, potrivit Hotnews.

În Europa de Vest au fost lungi porțiunile cu medii de peste 100 km/h. În articol puteți citi pe larg despre vitezele acestui tren în regiune. Joi, trenul a parcurs cei 400 km dintre Sofia și Ruse, iar la Sofia a fost reatașat și vagonul francez SNCF care se defectase acum câteva zile la Zagreb.

Trenul va staționa aproape 24 de ore în România

Trenul va ajunge la Giurgiu la 9.55 și va staționa 27 de minute, după care va pleca spre București, via Videle, sosirea la Gara de Nord fiind programată la 12.21. Trenul va pleca sâmbătă la 7.50 din București, prima oprire fiind Brașov.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Dan Vîlceanu, va fi prezent, vineri, în Gara de Nord la sosirea trenului “Connecting Europe Express”, eveniment la care va participa şi comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Trenul Connecting Europe Express a parcurs uneori fără oprire și distanțe de peste 500 km și timpii de parcurs sunt un bun indiciu despre cum se circulă în țara respectivă. Timpii de parcurs din România ai Connecting Europe Express sunt mai buni decât cei realizați de trenurile convenționale de pasageri în țară.

Trenul Connecting Europe Express a plecat de la Lisabona și va opri în peste 100 de localităţi din 26 de ţări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie. În total, traseul are o lungime de 20.000 km, iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei.

author avatar
Andreea Vlad
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger