AcasăSOCIALTrei turişti rătăciţi pe Platoul Bucegi, la un pas să-și piardă viața....

Trei turişti rătăciţi pe Platoul Bucegi, la un pas să-și piardă viața. „Au fost găsiţi în ultimul moment, cu hipotermie” VIDEO

Trei turiști aflați pe munte au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita prea curând. S-au rătăcit pe Platoul Bucegi. De altfel, salvamontiștii au fost cei care au atras atenția că sute de oameni au vizitat Sfinx-ul din Bucegi, în ciuda vremii nefavorabile și a viscolului.

Trei turişti din Bucureşti au fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi, au transmis, marţi seară, 28 noiembrie, reprezentanţii Salvamont Buşteni.

„Aceştia au fost găsiţi în ultimul moment, cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare”, potrivit detaliilor publicate pe Facebook de Salvamont Buşteni.

Conform sursei citate, urmează ca miercuri, în funcție de starea acestora și dacă vor pemite condițiile meteo, să fie coborâți de pe munte.

Reprezentanții Salvamont Buşteni au precizat, totodată, că Sfinxul din Bucegi a fost vizitat şi marţi, 28 noiembrie, de sute de oameni. „Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au mai transmis salvamontiştii.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, 28 noiembrie, o avertizare COD GALBEN, pentru perioada 28 noiembrie, ora 10:00 – 29 noiembrie, ora 08:00, anunțând că „în intervalul menționat, la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local de 20…35 l/mp.
Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h și vor fi intervale cu viscol și vizibilitate redusă”.

De altfel, în zonele montane – și în special în cele înalte – a nins destul de mult în ultimele zile. Și s-a depus strat de zăpadă. Mai mult, a fost și viscol, rafalele de vânt fiind puternice.

author avatar
Andrei Coman
191 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri