AcasăSOCIALTrei tineri, doi dintre ei în vârstă de 17 ani, reţinuţi după...

Trei tineri, doi dintre ei în vârstă de 17 ani, reţinuţi după o bătaie ce a avut loc într-o unitate de învățământ din Mioveni

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Oamenii legii au luat măsuri după producerea unui incident într-o unitate de învățământ din județul Argeș. Polițiștii s-au sesizat din oficiu, după ce un filmuleț a apărut în spațiul public.

Astfel că trei tineri, cu vârste între 17 şi 19 ani, au fost reţinuţi, joi, în cadrul anchetei deschise de poliţiştii din Argeş după o bătaie care a avut loc într-o şcoală din Mioveni, potrivit news.ro.

De la nivelul Poliției Județene Argeș s-a anunțat că ancheta în acest caz a fost preluată de către poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Argeş, care au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Doi dintre tinerii reținuți au 17 ani, celălalt 19 ani

După administrarea probatorului, în cursul acestei seri, trei tineri, de 17 ani, din Davideşti, de 19 ani, din Mioveni, respectiv 17 ani, din Dârmăneşti, au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere legală”, a precizat sursa citată.

Joi, 19 ianuarie, IPJ Argeș anunțase, într-un comunicat, că polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni s-au sesizat, din oficiu, „în urma unui filmuleț apărut în spațiul public, cu privire la o stare conflictuală petrecută între mai mulți elevi, într-o unitate de învățământ din orașul Mioveni și efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”. Și că în acest caz au fost sesizați și polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Potrivit sursei prim menționate, în imagini se vede cum unul dintre cei implicaţi în scandal smulge o stinghie din lambriul de pe perete şi îi loveşte pe ceilalţi cu bucata de lemn, iar imaginile au fost postate de jurnaliştii de la epitesti.ro, conform cărora bătaia a avut loc pe holul Liceului Tehnologic de Construcţii Maşini din Mioveni, iar implicaţi ar fi elevi din clasa a noua.

author avatar
Andrei Coman